HANZOS DIENOSE 2018 – galimybė geriau pažinti popiežių PRANCIŠKŲ ir Kauno bažnyčias!
Paskelbta: 2018-05-17 14:51:59

Informacijos palapinėje prie Kauno arkikatedros gegužės 18–20 d. kviesime iš arčiau pažinti ypatingą mūsų miesto, visos Lietuvos ir Baltijos šalių svečią – popiežių Pranciškų

Kaunui šiemet švenčiant 610-ąsias Magdeburgo teisių suteikimo metines tradicinėse HANZOS dienose, jose sualsuos ir būsimo garbingo mūsų svečio popiežiaus Pranciškaus laukimo dvasia bei nuotaika.

Į mus žvelgs viso pasaulio akys

Juk visai netrukus, rugsėjo 22–23 d., Lietuvoje lankysis Šventasis Tėvas, o rugsėjo 23-ąją Kauno Santakoje aukos vieninteles šio vizito šventąsias Mišias. Tad jau pats metas ir gera proga labiau pažinti šį didį svečią bei piligrimą.

Kauniečiai, miesto svečiai, šiame tradiciniame miesto renginyje užliesiantys HANZOS dienų epicentrą – Kauno senamiestį, nuo gegužės 18 d., penktadienio, 18 val. iki sekmadienio, gegužės 20 d., 14 val. kviečiami stabtelėti prie senamiesčio širdies – senosios arkikatedros bazilikos Vilniaus gatvėje.

HANZOS dienose prie arkikatedros įsikurs informacijos palapinė, kurioje Kauno arkivyskupija pristatys šiuo metu žinomą informaciją apie popiežiaus Pranciškaus vizitą, numatomus susitikimus. Čia būsime nuoširdžiai pakviesti džiugiai priimti Šventąjį Tėvą savo mieste, į kurį, taip pat į mūsų veidus, nuotaiką, mūsų džiaugsmą, tuo metu žvelgs viso pasaulio akys. Galbūt tai įkvėps norą geriau pažinti popiežiaus Pranciškaus veiklą, asmenybę, mokymą, svarbų mūsų dienoms ir aktualų ne tik tikinčiųjų pasaulyje.

Jaunimo siurprizai ir šypsenos kauniečiams

Penktadienio vakare išradingai šioje palapinėje jus sutiks arkivyskupijos Jaunimo centro bendradarbiai ir savanoriai, žadantys šia proga ir viktorinas, loterijas, laimės ratą bei kitų šventei derančių siurprizų, o svarbiausia – savo, jaunosios kauniečių kartos, šypsenas! Be to, jaunimas ketina parengti ir filmuką iš susitikimų su kauniečiais.

„Šviesa naktyje“

Kauno akademinės sielovados bendradarbiai kartu su arkikatedros parapijos bendruomene tą patį vakarą surengs Europos miestuose žinomą evangelizacijos programą „Šviesa naktyje“ – su ja nuo 20 val. išeis į senamiesčio gatves, kvies apsilankyti arkikatedroje.

Apie Kauno bažnyčias – šiuolaikiškai

Šioje informacijos palapinėje prie arkikatedros galėsite susitikti ne tik su tarnaujančiais Bažnyčioje žmonėmis, bet ir apžiūrėti nuotaikingą, kūrybiškai parengtą devynių seniausių Kauno bažnyčių pristatymą interaktyviajame terminale, kurį sumanė ir įgyvendino Kauno apskrities Viešoji biblioteka, pabendrauti su projekto autore Rimante Tamoliūniene.

Informacijos palapinę šeštadienį ketina aplankyti ir Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas – tai proga kauniečiams iš arti susitikti ganytoją tiesiog gatvėje, jį pakalbinti.

Bendrystėje ruoškimės istoriniam įvykiui, vėl nutiksiančiam Kauno Santakoje po 25 metų!

Susitikime – tegul jau dabar popiežiaus vizitas į mūsų miestą mus suvienija, padeda susipažinti, pabendrauti ir, žinoma, šioje gražioje bendrystėje ruoštis istoriniam įvykiui, vėl nutiksiančiam Kaunui lygiai po 25 metų, kai čia lankėsi dabar jau šventuoju paskelbtas Jonas Paulius II!

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune