Seminaras dekanatų Šeimos centrų savanoriams (2011 11 13)
Paskelbta: 2011-11-15 08:09:06

Lapkričio 13 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko seminaras dekanatų Šeimos centrų savanoriams, rengiantiems sužadėtinius Santuokos sakramentui. Seminare dalyvavo savanoriai iš visų šeimos centrų, išskyrus Kauno II dekanatą, kuriame sužadėtiniai nėra rengiami.

Seminaro metu kartu su psichologe Vanda Benaitiene dalyviai aptarė kylančius sunkumus. Vieni pagrindinių – tai sužadėtinių pasipriešinimas kursams, motyvacijos stoka, neigiama nuostata Bažnyčios atžvilgiu. Daugėja sužadėtinių, kurie dirba užsienyje, o į Lietuvą atvyksta tik susituokti arba į Šeimos centrus ateina po vieną. Pasitaiko atvejų, kai sužadėtiniai į kursus nukreipiami tik „susitarti dėl parašo“ taip visą atsakomybę paliekant Šeimos centrui. Savanoriai pasidalijo ir asmeninių išgyvenimų sunkumais, kai iškyla dilema: ar norima visiems patikti, būti „geriems“, ar kelti ir „nepatogių“ klausimų. Dalyviai bandė atpažinti tokius iškylančius jausmus kaip kaltė, nepasitikėjimas savo jėgomis, kritikos baimė, kėlė idėjas, ką galima daryti siekiant labiau motyvuoti sužadėtinius.

Po pietų psichologė Vanda Benaitienė pristatė supervizijos sampratą. Savanoriai kartu analizavo konkrečią situaciją, kylančias mintis ir jausmus. Taip pat aptarė Šeimos centrų viziją: kokias veiklas norėtų/ galėtų vystyti, jei turėtų pakankamai pinigų. Nors dauguma idėjų šiandien atrodo nerealios, bet „nežinomi Viešpaties keliai ir jo stebuklai“. Todėl seminaro dalyviai išsiskirstė su viltimi ir didesniu tikėjimu savo darbo prasmingumu.

Seminarą parėmė LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune