Šv. Valentino diena KITAIP Kaune: šventė vienu širdžių ritmu! (papildyta nuotraukų) (2019 02 14)
Paskelbta: 2019-02-15 10:48:52

Nuotraukos – Gedimino Urbono ir Informacijos tarnybos (1, 8)

 Vasario 14-ąją Kauno arkivyskupija dvyliktą kartą surengė Šv. Valentino dieną KITAIP. Šeštus metus šventė vyko „Žalgirio“ arenoje.

„Širdies ritmu“ – taip pavadintas Valentino vakaras KITAIP jo dalyviams skleidė gerą nuotaiką, dovanojo profesionalių atlikėjų kūrybą, nuoširdžius pasidalijimus. Arenoje žmones pasveikinęs Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas sakė, jog širdyje viską išgyvename, tačiau ar žinome, jog ir Dievas turi širdį? Kur yra Jo širdis?

 Gedimino Urbono

„Dievo širdis – Šventajame Rašte. Jame galime išgirsti pulsuojant gyvą Jėzaus širdį, ir ta širdimi Dievas apglėbia mus“, – sakė ganytojas, linkėdamas ne tik šį vakarą meilės bendrystės su Dievu ir kitais.

Džiugios bendrystės jausmas, tarsi širdys jau būtų iš anksto pažįstamos ir išties plaktų vienu ritmu, lydėjo daugiau kaip dvi valandas trukusį renginį.

Gedmino Urbono

Jame šiltai buvo sutikti jau pažįstami Lietuvos atlikėjai – sutuoktinių Nerijaus ir Mildos Sadauskų („Skafandras & Drugelis“), sesių Teresės ir Mildos Andrijauskaičių („Baltos varnos“), Kristinos ir jos brolio Rimanto Žaldokų duetai, Saulius Petreikis ir daugiaskambis jo orkestras (grupė „Saulius Petreikis & World Orchestra“) .

Ypatingi svečiai iš Anglijos – būgnų ir perkusijų virtuozai Terlas Bryantas ir Martinas Neilas –  netruko įtraukti visą areną į neįprastą, ypatingą ir turbūt pirmąkart gyvenime patirtą maldą – su kelių tūkstančių žmonių minia, su būgnais ir plojimais – vienu širdžių ir būgnų ritmu!

Renginio vedėjas Rimas Šapauskas kalbino vakaro svečius, o šie liudijo apie džiaugsmą būti mylimiems artimų žmonių, o labiausiai – mylimiems Dievo.

Salė plojimais pasveikino evangelikų liuteronų kunigą Juozą Mišeikį, kuris pasidalijo ir pačia linksmiausia gerąja naujiena – jo šeimoje šiuo metu laukiama dar vieno kūdikio!

„Dalius yra mano kelrodė“, – su pasididžiavimu apie savo vyrą, žinomą sporto medicinos ir olimpiečių gydytoją Dalių Barkauską, sakė Rasa Barkauskienė – ši šeima taip pat dalijosi arenos scenoje.

„Dievas mane vedė, mokė. Jis keitė mano grojimą, kol perkeitė į tą muzikos kalbą, kurią aš dabar kalbuosi su jumis“, – sakė šešerių vaikų šeimos tėvas Terlas Bryantas, pasakodamas apie savo atsivertimą, kai buvo dvidešimties. Muzikanto kelią pasirinkęs nuo šešiolikos metų, šiandien jis dėkoja Dievui, kad išgelbėjo nuo roko muzikos pasaulio grėsmių.

„Dievas tikrai turi plakančią širdį. Tai ritmas, kuris plakė dar laikų pradžioje. Dievas dovanoja mums savo širdį. Tai Tėvo širdis – mylinti, maloninga ir gailestinga“, – kalbėjo svečias iš Anglijos.

Jam antrino scenos bičiulis Martinas Neilas, pasakodamas apie savo pažintį su tikinčia žmona, nuo kurios prasidėjo jo tikėjimo kelionė. Galbūt ne vienam, dar nesutikusiam artimo žmogaus, tai buvo vilties ženklas – Dievas visada pasirūpina savo žmonėmis, o pats artimiausias gali tapti ir tas, su kuriuo netikėtai susidūrei prie telefono būdelės.

Renginį užbaigė gražioji  Dievo ir pasaulio meilės istorija, kuri suskambo Sauliaus Petreikio ir jo orkestro atliekamoje „Maldoje“.

Palaiminimą savo gyvenimui šventės dalyviai džiaugsmingai priėmė iš Lietuvos vyskupų, kurie drauge žiūrėjo koncertą, o paskui atėjo palaiminti jų nuo „Žalgirio“ arenos scenos.

„Kaip nuostabu, kai turime svajonių, kai ateitį kuriame jau dabar, savo dovanomis, gautomis iš Dievo, kai vienu ritmu kuriame bendrystę“, – sakė LVK Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas vyskupas Darius Trijonis ypač jaunimui, kuris, drauge su šeimomis, buvo gausiausia Valentino KITAIP žiūrovų dalis. 

Vakarą tiesiogiai transliavo „Marijos radijas“, transliaciją rengė ir LRT. Pagrindinis rėmėjas – Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune