300 Kauno parapijų jaunuolių dalyvavo Sutvirtinamųjų dienoje „Užtvirtink“ (2019 03 02)
Paskelbta: 2019-03-05 11:32:25

Kovo 2 dieną Kaune vyko Sutvirtinamųjų diena „Užtvirtink“. Joje surengti prasmingi pokalbiai jaunimui aktualiomis temomis apie meilę, santykius, požiūrį į save ir į kitus, lytiškumą. Susitikime dalyvavo Kauno I dekanato parapijų jaunuoliai, besirengiantys Sutvirtinimo sakramentui, tad sutvirtinamųjų susirinko apie 300!

Dalyviai buvo suskirstyti į atskiras vaikinų ir merginų grupeles. Jų susidarė net 28, kiekviena jų turėjo savo vadovą ar vadovę. Sutvirtinamųjų diena prasidėjo bendra malda, o vėliau vyko pirmasis susitikimas žmogaus vertės ir unikalumo tema, jį vedė Martynas Asakavičius ir Rūta Godliauskaitė. Po užkandžių pertraukėlės programą tęsė į svečius atvykęs ir savo patirtimi pasidalijęs Dalius Mackela. Po pietų pasistiprinę renginio dalyviai keliavo į atskiras paskaitas vaikinams ir merginoms, o sugrįžę po jų savo jėgas tikrino protmūšyje gyvybės tema. Po protmūšio svečiuose apsilankė jauna šeima –  Ignas ir Ieva Šiugždiniai su mažuoju Baliu Jurgiu ir atvirai atsakė į sutvirtinamiesiems rūpimus klausimus.

Užbaigus programą salėje visi kartu sutvirtinamieji žygiavo į Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčią, kurioje vyko maldos ir išpažinčių vakaras ir Sutvirtinamųjų dienos kulminacija – šv. Mišios. Joms vadovavo ir homiliją pasakė Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius.

Dėkojame savanoriams, kurių buvo net 40!
Dėkojame patarnavusiems I dekanato kunigams bei vyskupui Algirdui.
Dėkojame parapijų katechetams, programos „Pažink save“ savanoriams ir visiems lektoriams, kurie skyrė savo laiko.
Meldžiamės už sutvirtinamuosius, kuriems ir buvo skirta ši diena, kad Dievas laimintų jų pasirengimo Sutvirtinimo sakramentui laiką.


Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune