„Rachelės vynuogynas“ – rekolekcijos patyrusiems kūdikių netektis (2019 03 22–24)
Paskelbta: 2019-03-28 11:04:28

Kovo 22–24 d. „Domus Pacis“ namuose piligrimams vyko „Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos, skirtos moterims / šeimoms, patyrusioms abortą, persileidimą ar kūdikio netektį.

Saugi ir patikima aplinka leido išreikšti (išverkti ir iškalbėti) savo skausmą, atsisveikinti su praeitimi ir žengti naujo gyvenimo link. Dalyviai buvo pakviesti sutikti Dievą pačiose sudėtingiausiose mirties, traumos, praradimo situacijose ir palydėti gedėjimo procese. Naudojant įvairius metodus – kognityvinės terapijos elementus, Šventojo Rašto ištraukas, grupinį darbą – paliestos fizinės, psichinės ir dvasinės sritys. Rekolekcijas vedė kunigas teol. lic. Andrius Končius ir pasirengusių savanorių komanda.

Keletas dalyvių atsiliepimų:
Labai prasmingos, reikalingos rekolekcijos einant savęs ir Dievo pažinimo keliu. Puiki programa.
Tikrai nebuvau pasiruošusi tokio stiprumo rekolekcijoms. Jos buvo labai sunkios, skausmingos, intymios. Patiko vedančiųjų atsidavimas, švelnumas ir jaučiama meilė. Prasminga viskas, kas buvo. Po jų atėjo laisvė. Tik norėčiau, kad po jų išvykus ta laisvė nedingtų.
Važiavau į rekolekcijas pirmą kartą gyvenime. Jas man rekomendavo. Buvo momentų, kur per daug atvirai reikėjo atverti žaizdas. Labai stiprios ir gilios rekolekcijos. Visos dalys buvo prasmingos. Labiausiai patiko darbas grupelėse, kur galėjau atsiverti. Reikėtų galbūt daugiau informacijos, kad daugiau žmonių apie tai sužinotų ir būtų išgydyti.
Ačiū už galimybę būti savimi, už palaikymą, nuoširdumą. Buvo prasmingas Biblijos skaitymas, paaiškinimas, kaip tai susiję su mūsų išgyvenimais. Darbas mažose grupėse padėjo atverti ir „išsilaižyti“ savo žaizdas. Per adoraciją atėjo atleidimo sau jausmas.
Nors pradžioje atrodė, kad tai, kas vyksta, beprasmiška ir labai sudėtinga, bet paskui mintys išlaisvėja ir ateina lengvumo pojūtis. Prasminga, kad esi ne vienas, šalia yra Dievo palaikymas, malda, tavo paties išpažintis. Tai didelis žingsnis į priekį laipteliais aukštyn iš duobės, iš kurios labai sunku išlipti. Esu dėkinga.

Rekolekcijas parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Kaune „Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos organizuojamos 2 kartus per metus. Individualios konsultacijos teikiamos Kauno arkivyskupijos Šeimos centre tel. (8 37) 32 11 22, el. p. laukimas@lcn.lt arba ausra.konsult@gmail.com

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune