„Užtvirtink!“ savaitgalis Kauno II dekanato sutvirtinamiesiems (2019 04 06)
Paskelbta: 2019-04-12 20:26:42

Balandžio 6 dieną į susitikimą „Užtvirtink!“ Raudondvaryje susirinko apie 210 sutvirtinamųjų iš įvairių Kauno II dekanato parapijų: Paštuvos, Babtų, Kulautuvos, Rumšiškių, Domeikavos, Vilkijos, Lapių, Karmėlavos ir Raudondvario.

Jaunimas šeštadienio rytą rinkosi Raudondvario gimnazijoje, kur juos jau prie durų pasitiko visos dienos vedėjas Justinas Visickas ir kartu darė rytinę mankštą.

Po linksmo susitikimo atidarymo į svečius atvykęs Žanas Talandis dalijosi savo patirtimi ir liudijimu su jaunimu. Po įsimintino mokymo sutvirtinamieji pasiskirstė į atskiras vaikinų ir merginų grupeles ir tęsė dieną su pasikalbėjimais apie savivertę, meilę, moteriškumą ir vyriškumą ir draugystę. Po pietų ir dar vienos pasikalbėjimų grupelėse valandos jaunimas žaidė protmūšį apie gyvybę ir jos svarbą.

Visos dienos kulminacija vyko Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje, kur sutvirtinamieji galėjo atlikti išpažintį, parašyti pasiryžimus ir apmąstyti tai, ką išgirdo per visą dieną. Susitikimas pasibaigė šv. Mišiomis, kurias aukojo ir homiliją sakė vyskupas Algirdas Jurevičius.

Dėkojame visiems atvykusiems sutvirtinamiesiems ir jų katechetams, visiems lektoriams, savanoriams ir patarnavusiems kunigams, vyskupui Algirdui, Raudondvario gimnazijos direktorei ir visam personalui bei Kauno II dekanato dekanui mons. Augustinui Paulauskui.

Kauno arkivyskupjos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune