Seminaras sužadėtinių grupių vadovams (2019 04 16)
Paskelbta: 2019-04-25 13:36:33

Balandžio 16 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko seminaras sužadėtinių grupių vadovams. Seminarą vedė doc. dr. Nijolė Liobikienė. Grupės dinamika, konfrontacija, gynybiniai mechanizmai, vienpusės santuokos – tokias temas iškėlė susirinkę dalyviai.

Sužadėtiniai ateina į kursus pilni įvairiausių jausmų. Kai kurie iš jų atsiveria, kiti – ne. Tada kyla galimybė konfrontacijai. Dažnai susiduriama su gynybiniais mechanizmais, kai poros sako, kad jų asmeninis gyvenimas yra puikus, jie nepatiria jokių trikdžių. Kaip padėti sužadėtiniams atskleisti savo tikruosius jausmus? Kokiu būdu geriausiai reaguoti? N. Liobikienė priminė garsios JAV psichoterapeutės V. Satir mokymą apie laisves. Kelios iš jų – tai matyti tai, ką matau, ir sakyti tai, ką turiu pasakyti vietoj apsimetinėjimo. Grupėje sužadėtiniai mokosi vieni iš kitų, dalijasi savo mintimis, klausimais, patirtimi – taigi jiems reiktų paaiškinti, kaip vyksta grupinis darbas, kuo jis yra efektyvus. Būtina įtraukti visus grupės dalyvius. Vadovams svarbu būti sužadėtinių bičiuliais, tačiau nereikia bijoti prisiimti atsakomybės ir taip pat būti grupės vadovais, lyderiais, koordinatoriais.

Seminaro dalyviai iki vėlumos diskutavo, kėlė klausimus ir ieškojo atsakymų, kaip tobulinti sužadėtinių rengimą Santuokos sakramentui.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune