Vasaros savaitgalį susitikime Miesto misijų renginiuose! (2019 06 20–24)
Paskelbta: 2019-06-12 19:10:43

Artėjant Arkivyskupijos dangiškojo globėjo Šv. Jono Krikštytojo Gimimo dienai, Kaune vėl bus surengtos Miesto misijos. Prieš dešimtmetį kilęs sumanymas Europoje rengti tokį evangelizacinį projektą vis kitame šio žemyno mieste, 2013 metais pirmą kartą buvo įgyvendintas ir mūsų arkivyskupijoje. Miesto misijos sulaukia gyvo kauniečių atsiliepimo, šios savaitės susitikimų miesto erdvėse ištikimų kasmetinių dalyvių bei labai džiuginančių kaskart naujų žmonių veidų.

Ir šiais metais su tikėjimo, džiaugsmo ir bendrystės žinia Kauno arkivyskupija kviečia į MIESTO MISIJŲ SAVAITGALĮ Kaune birželio 20–24 d. Jo PROGRAMA >>  – susitikimai kavinėse, koncertai, šlovinimo vakarai –  vyks senamiestyje ir bus atviri bei nemokami – juose laukiamas kiekvienas!  

MIESTO MISIJŲ SAVAITGALYJE – jau pamėgti KUNIGAI KAVINĖSE. Tai du susitikimai su arkivyskupu Lionginu Virbalu ir kunigu prof. Romualdu Dulskiu, kurie vyks „Daugirde“ ir „Bernelių užeigoje“.

Jaukusis arkivyskupijos kiemelis (Papilio g. 3) ir šiemet bus dviejų jaukių KONCERTŲ erdvė norintiems pasiklausyti gyvos muzikos, nuoširdžios autorinės kūrybos. Dalyvaus šeimyninis bardų duetas Giedrius ir Agnė Arbačiauskai bei  krikščioniškų giesmių kūrėja ir atlikėja Angelė Joknytė bei draugai.

ŠLOVINIMO VAKARAI vyks Kauno Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje (Papilio g. 7) – net keturių jaunų šlovintojų grupių karštis ir giesmės pasklis toli greta esančioje Santakoje, o atviros bažnyčios durys kvies nepraeiti pro šalį. Šlovins kauniškiai „Gyvieji akmenys“, „Iš nieko“, „Gabija & CO“ bei svečiai iš Vilniaus – „Jesės atžala“.Pasibaigus šlovinimo laikui bus kviečiama į tolesnį pavakarojimą ir agapes greta esančiame arkivyskupijos kiemelyje. 

Sekmadienį, birželio 23 d., kviečiame į DEVINTINIŲ procesiją su Švenčiausiuoju Sakramentu Kauno Santakoje (ji prasidės po 12 val. pamaldų arkikatedroje bazilikoje), o pirmadienį, birželio 24-ąją, 11 val. arkikatedroje švęsime ŠVENTO JONO KRIKŠTYTOJO GIMIMĄ bei dar vieną ypatingą arkivyskupijos bendruomenei įvykį – Kunigystės šventimus.

Praleiskime šį vasaros savaitgalį drauge – ateikime susitikti, pabendrauti, pasiklausyti geros muzikos ir atvira širdimi pašlovinti Kūrėją, dovanojantį vasaros grožį, šiais skubos laikais retą ir brangią poilsio valandėlę ir visą gyvenimą! 

MIESTO MISIJŲ SUSITIKIMUS rengia arkivyskupijos kurijos sielovados bendradarbiai, Evangelizacijos mokykla bei kunigai misionieriai.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Fotoakimirkos iš jau vykusių Miesto misijų 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune