2011 m. Gerumo kristalai – ir už krikščioniškųjų vertybių puoselėjimą (2012 01 03)
Paskelbta: 2012-01-03 16:14:22

Sausio 3 d. Kauno Rotušėje, kaip ir kasmet pradedant naujuosius metus, buvo teikiami Gerumo kristalai. Šiuos už 2011 metų gerus, neatlygintinus darbus, krikščioniškų vertybių puoselėjimą, bendruomeniškumo, savanoriškos veiklos skatinimą ir kt. skiriamus apdovanojimus 25 asmenims įteikė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Gerumo kristalu šiemet buvo apdovanotas LSMU klinikų kapelionas kun. Artūras KAZLAUSKAS – už prasmingą pasiaukojamą darbą skiepijant krikščioniškąsias vertybes; Zinaida FURSAITĖ, Šv. Antano Paduviečio parapijos Caritas vadovė – už socialinę ir labdaringą veiklą; Laimutė KATILIENĖ, Šv. Antano Paduviečio parapijos Jaunimo centro vadovė – už bendruomeniškumo puoselėjimą, parapijos globojamų vaikų dorovinį ir dvasinį ugdymą; Laimutė ANUŽIENĖ ,VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro direktorė  – už paramos akcijas ir socialinės atsakomybės svarbos puoselėjimą. Tarp apdovanotųjų buvo ir vienas užsienietis. Tai Peteris HESSAS, apdovanotas už floristikos meistriškumo pamokas ir miesto viešų erdvių puošimą. Šis ilgametis Vatikano gėlininkų vadovas, be kita ko, tarptautiniame floristų simpoziume drauge su VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro darbuotojais puošė Šiluvos šventovę Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidams 2011 m. rudenį.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune