Jaunimo diena su Jaunimo centru ir smagiais iššūkiais Šiluvoje (2019 09 14)
Paskelbta: 2019-09-17 16:19:22

Nuotraukos – KAJC ir Marijos Stanulytės

Rugsėjo 14 d. ankstų rytą, kai nuo rudenėjančio miesto dar krito rasos lašai, Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro komanda ir savanoriai su dideliu smalsumu ir džiaugsmu išsiruošė į ilgai lauktą susitikimą su jaunimu ir piligrimystę į Šiluvą. Vos atvykę į miestelį jutome šventinį šurmulį, o širdį glostė praeivių šypsenos. Tad kupini gerų emocijų, kibome į darbus – kabinome vėliavėles ir lemputes, pūtėme balionus, derinome aparatūrą bei ruošėme vaišes Jaunimo dienos dalyviams.

Kai Šiluvos gimnazijos kiemelis prisipildė jaunimo iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, paskelbėme šventės atidarymą, o su juo ir orientacinio žygio pradžią! Jaunimo dienos dalyviai varžydamiesi tarpusavyje bėgiojo po visą miestelį, klausinėjo praeivių ir vietinių apie žymius Šiluvos objektus, kūrė gyvąją piramidę bei įveikė galybę kitų iššūkių.

Stengtis buvo verta, nes grįžusių dalyvių laukė saldūs apdovanojimai, giesmių mokymasis bei šv. Mišios, kurioms vadovavo LVK Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas vyskupas Darius Trijonis.

Po šv. Mišių atėjo visų laukiamiausia dienos dalis – linksmavakaris! Pasistiprinę sočia vakariene, draugiškai sukomės ratelyje ir šokome lietuvių liaudies šokius. Kai danguje sužibo pirmosios žvaigždės, paskelbėme Jaunimo dienos Šiluvoje uždarymą.

Dėkojame visiems dalyviams, jaunimo vadovams, šv. Mišias aukojusiam vyskupui Dariui Trijoniui, Kriščiūnų šeimai, Šiluvos gimnazijos direktoriui ir visai bendruomenei, visiems Jaunimo dienos savanoriams!

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune