Į kuriją atkeliavo Betliejaus ugnis (2019 12 17)
Paskelbta: 2019-12-18 21:14:18

Gruodžio 17-osios vakarą jaunieji skautai, lydimi Lietuvos skautijos Žaliakalnio tunto tuntininkės Renatos Grubinskės, į Kauno arkivyskupijos kuriją atnešė Betliejaus ugnį. Kurijoje juos priėmė apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius. Skautai drauge su ganytoju  pasidalijo mintimis apie šventų Kalėdų laukimą, skautišką tradiciją nešti žmonėms Betliejaus ugnį, šios ugnies simboliką ir pan.

Susipažinę ir pasikalbėję su vyskupu, skautai Betliejaus ugnies žibintą atnešė į kurijos koplytėlę, kur, pagarbinę Viešpatį giesme, nuo žibinto ugnies įžiebė naują žvakę. Vyskupas jauniesiems skautams padovanojo po paveikslėlį su malda Angelui Sargui ir garsiai kartu ja pasimeldė.

Prieš atsisveikindami vaikai dar pasivaišino meduoliniais grybukais ir palinkėjo vyskupui gerų Kalėdų, kurios, jų manymu, tokios būna tada, kai Kalėdas švenčiame kartu su visa savo šeima.

Vyskupas Algirdas skautams papasakojo apie Piemenėlių Mišių tradiciją, padėkojo už gražios Betliejaus ugnies nešimo tradicijos tęsimą, už tai, kad aplankė Kauno kuriją, ir pakvietė nuoširdžiai džiaugtis Jėzaus Gimimo švente bei apsilankyti kitąmet.

Vilija Karaliūnaitė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune