Kauno kunigų seminarijoje svečiavosi „Artumos“ redaktorė Vanda Ibianska (2012 02 22)
Paskelbta: 2012-02-23 09:48:42

Vasario 22 d., trečiadienį, su Kauno kunigų seminarijos bendruomene susitiko ilgametė „Artumos“ žurnalo vyriausioji redaktorė, knygos „Gyvenimas kaip senas vynas“ autorė Vanda Ibianska.

Prelegentė trumpai apžvelgė pagrindinius žurnalistikos istorijos bruožus, pasidalijo mintimis apie rašytinio žodžio svarbą perduodant autentišką Gerosios Naujienos turinį. Vanda Ibianska pažymėjo, jog rašytiniam žodžiui Lietuvoje, ypač lietuviškos spaudos išlikimui ir savotiškam atsigavimui bei suklestėjimui XIX a. pabaigoje–XX a. pradžioje didelę įtaką turėjo dvasininkija. Pasak prelegentės, net ir šiandien šioje srityje dvasininkai turi aktyviai darbuotis, nes rašytinis žodis ne tik ilgai išlieka, bet ir duoda vaisių.

Susitikime ilgametė krikščioniškosios žiniasklaidos darbuotoja pasidalijo mintimis apie tai, kodėl svarbu parapijoms turėti savo, nors ir nedidelius, laikraštėlius, koks jų turinys ir kokia apimtis turėtų būti, kad tie leidinėliai duotų pastoracinių vaisių.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune