Virtualioje erdvėje atnaujinami Jaunimo centro susitikimai
Paskelbta: 2020-04-17 11:08:15

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras karantino laikotarpiu, pasiilgęs draugų, bičiulių ir savanorių, nusprendė rengti virtualius susitikimus. Jie vyksta  trečiadieniais nuo 16 val., pasitelkiant zoom.us platformą. Kiekvienam susitikimui kviečiame po svečią iš skirtingų veiklos sričių pasidalyti patirtimi ir įžvalgomis apie gyvenimą ir tikėjimą.

Pirmajame susitikime Gintarė Krutinytė (Rugpjūtis) kvietė pasivaikščioti „po save“, kai negalime išeiti laukan. Kitame susitikime dalyvavo vyras pagal Dievo širdį, šeimos tėvas, bitininkas Ignas Šiugždinis iš Jono Pauliaus II piligrimų centro bendruomenės.

Didįjį trečiadienį klausėmės kun. Vincento Lizdenio pasidalijimo tiesiogiai iš Romos, kuris padėjo pasiruošti Velykų slėpinio išgyvenimui šiuo pandemijos metu. Atkreipdami dėmesį į popiežiaus Pranciškaus raginimą „atverkite širdis, kad būtų išgirsti bei pamatyti stokojantys", praėjusį trečiadienį jaunimą pakvietėme susipažinti su Vitalija Šlepavičiene, kuri gyvena Tauragėje ir dirba Šaulių sąjungoje bei koordinuoja Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito veiklą. Vitalija nuo mažumės stengėsi pamatyti bei daryti gera kitam žmogui. Susitikimo pabaigoje uždavėme klausytojams retorinį klausimą: savanorystė – gyvenimo būdas ar pašaukimas? Viliamės, kad klausytojai, išgirdę jos istoriją, veiklas, panorės pastebėti kiekvieną bei ištiesti pagalbos ranką!

Dėkojame dalyvavusiems svečiams už pasidalijimus bei už įkvėpimą klausytojams šiuo nelengvu metu. Matydami šių susitikimų prasmę, norime pranešti, kad ir toliau rengsime pasikalbėjimus. Apie artėjančius susitikimus skelbsime arkivyskupijos Jaunimo centro feisbuko paskyroje >>

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune