Gražiausias Jaunimo centro vasaros nuotykis – stovykla „Esi vertas daugiau“ (2020 08 18–23)
Paskelbta: 2020-09-02 21:53:47

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro komandos prognozės pasitvirtino: rugpjūčio 18–23 d. vyko vienas gražiausių šios vasaros nuotykių – stovykla „Esi vertas daugiau“. Kilo unikalių veiklų temperatūra, spigino draugystės saulė, o danguje nesimatė nė vieno grėsmingo debesėlio.

Jau septintą kartą Kauno arkivyskupijos jaunuoliai rinkosi į miškais apsuptą ir Dubysos upe apraizgytą Zalensų sodybą. Atvykėlius pasitiko stovyklos temos „Viską perkeičia naujai“ sūkurys bei Kalno pamoksle išvardinti Jėzaus palaiminimai. „Palaiminti“ (gr. makarios) – laimingi, laisvi nuo rūpesčių ir vargų. Bet kas yra laimė? Ar gali būti laimingas? Kur baigiasi laimė ir prasideda nelaimė? Kada esi tikrai laimingas ir laisvas? Stovyklos dienos buvo galimybė priartėti prie palaiminimų ir per įvairius pokalbius bei patirtis keisti požiūrį į kasdienybę.

Veiklų temperatūra kilo kas valandą, kol buvo išbandytos kūrybinės dirbtuvės, gaminant įvairius papuošalus, skanaujant profesionaliai ruoštą kavą, kepant ir dekoruojant konditerijos gaminius. Tuo metu stovyklautojus kaitino ir kitos teminės veiklos: zumba, cheminiai eksperimentai, sferinis kinas, kinologų triukai, pripučiamos pramogos, lazerių gaudynės ir kt. Rimtos temos „įšilo“ susitikime „Kunigo Ramūno Norkaus klausk drąsiai“.

Karšta padėka stovyklos svečiams, pasidalijusiems atvirais pokalbiais, talentais ir bendryste. Dėkojame ir arkivyskupui Lionginui Virbalui SJ, stovyklos pasiruošimo šv. Mišiose padrąsinusiam savanorių komandą. Mūsų džiaugmas – patarnauti atvykę kunigai, Lietuvos kunigų seminarijų auklėtiniai, sesės vienuolės, „Gyvųjų akmenų“, „Gailestingumo versmės“ ir „Jono Pauliaus II piligrimų“ bendruomenės, giesme patarnavusios grupės „Dėl tavęs“ bei „Natus“.

Atsisveikinome perkeistais žvilgsniais ir poelgiais. O paskutinės dienos apsikabinimus lydėjo pasitikėjimas ir ramybė. Būtent tokia ramybė, kokią atskleidė rūpestingieji „Zalensų“ sodybos šeimininkai bei atviros širdies savanoriai.

Tai ne pabaiga! „Ačiū“ stovyklą rėmusiems. Telaimina Jus Dievas.
UAB „Naujasis Nevėžis“, UAB „Info S“, IĮ „La–fa Sėdmaišių rojus“, Lazerių erdvė „KA–ringas“, UAB „Noriu pramogauti“, UAB „Art glacio“, UAB „Serfas“, UAB „Tomegris“, UAB „Wilara“, S. Videikos įmonė „Santera“, MB „Mureka“, Romainių šeimos klinika, nežinomais panorę likti privatūs asmenys.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune