Misijų sekmadienį arkivyskupas Kęstutis Kėvalas aplankė Šventybrasčio parapiją (Kėdainių dekanate) (2020 10 18)
Paskelbta: 2020-10-21 12:34:08

Nuotrauka – Vytauto Karlos

Spalio 18-ąją, Misijų sekmadienį, Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas aplankė Šventybrasčio Kristaus Atsimainymo parapiją bendruomenę.

Šventybrasčio parapija priklauso Kėdainių dekanatui, yra gerokai nuošaliau nuo Kėdainių r. centro (ribojasi su Panevėžio vyskupija). Per šį ganytojiškąjį apsilankymą arkivyskupą Kęstutį lydėjo mons. Artūras Jagelavičius. Šventybrastyje prie bažnyčios sutiko Kėdainių dekanas kun. Norbertas Martinkus bei šios parapijos, taip pat ir Kėdainių Šv. Jurgio parapijos klebonas kun. Artūras Stanevičius. Arkivyskupas Kęstutis Kėvalas vadovavo šv. Mišioms ir pasakė homiliją, vėliau buvo pasveikintas parapijos bendruomenės.

Šiai parapijai priklausanti unikali medinė Kristaus Atsimainymo bažnyčia pastatyta dar 1774 m. ir lig šiol puoselėjama negausių vietos gyventojų. Šalia bažnyčios – paminklai Nepriklausomybei ir sukilėliams, ąžuolai – valstybės saugomi gamtos paminklai. Šventybrasčio bažnyčioje buvo pakrikštytas Česlovas Milošas.

Daugiau informacijos apie susitikimą ir nuotraukų žr. Kėdainių Šv. Jurgio parapijos interneto svetainėje >> 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune