Kur esame, kai gimsta JĖZUS? Advento meditacijos kiekvienai dienai keliaujant link Kalėdų (su vaizdo reportažu)
Paskelbta: 2020-12-10 19:07:36

Keliaujame link Kalėdų... ir tegul niekas iš mūsų neatima Kalėdų džiaugsmo, susitikimo su Kristumi troškimo ir vilties. Ruoškimės Kristaus Gimimo šventei kartu ir nuo gruodžio 17 dienos kas rytą (užsiregistravę) sulaukime laiško, kuris mus palydės šioje kelionėje link Kalėdų. Šiam laiškui perskaityti ir apmąstyti parengtą medžiagą užtruksime tik 15–30 min.

Gimstant Jėzui žmonės gyveno savo kasdienį gyvenimą, dirbo laukuose, gamino maistą, tvarkėsi namus, rūpinosi vaikais, kasdienybe, patyrė savų sunkumų. Atrodo, kad tada, kaip ir šiomis dienomis, daugelis galėjo nepastebėti, kad gimė Išganytojas. O kur esame mes, kai gimsta Jėzus? Kur mūsų mintys, kur mūsų širdis? Apsupti daugeliu rūpesčių, gąsdinančių naujienų, o gal kasdienių buities reikalų ar dovanų pirkimo galime nepastebėti, kokiai šventei rengiamės ir kas joje yra svarbiausia.

Tad šiuo neeiliniu laiku, kaip ir prieš kitas didžiąsias šventes, Kauno arkivyskupijos sielovados komanda drauge su arkivyskupu Lionginu Virbalu SJ vėl kviečia pasinerti į Advento meditacijas nuotoliniu būdu. Kiekvieną rytą užsiregistravę žmonės į savo elektorinius paštus gaus dienos įvadą su Šventojo Rašto citata, apmąstymais, kurie padės labiau pažinti skirtingus asmenis – piemenis, išminčius, labai konkrečius žmones, kaip Zachariją ir Elzbietą, Simeoną ir Oną, Juozapą, Mergelę Mariją, vedančius link susitikimo su užgimusiu Jėzumi.

Norintieji labiau pasigilinti į šių asmenų patirtis taip pat galės peržvelgti ir trumpą 4–5 min. vaizdo įrašą su paveikslais, padėsiančiais labiau įsigilinti į Biblijoje pateikiamas scenas. Kas vyko jų gyvenime? O kas vyksta mūsų gyvenime ir kokios bus šių metų šventės, iš dalies priklauso ir nuo mūsų.

Šiuo neįprastu karantino laiku, atrodo, daug kas nepriklauso nuo mūsų, gal kartais ir jaučiamės situacijos įkaitais. Bet jei negalime jos pakeisti, gal galime pakeisti požiūrį į ją ir paruošti savo širdis? Juk Viešpats ateina į jas nepriklausomai nuo to, ar esame saviizoliacijoje, ar dirbame iš namų, esame sveiki ar išgyvename ligos išbandymus, pavargę nuo visko, o gal kaip tik labiau nurimę – įženkime į šias šventes atvira širdimi.

Norinčius drauge keliauti kviečiame užsiregistruoti iki gruodžio 15 dienos, registracija čia >>

Vaizdo reportaže – arkivyskupo Liongino Virbalo SJ įvadinis žodis

Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė,

Kauno arkivyskupijos kurijos sielovados programų koordinatorė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune