Tarptautinių pokalbių cikle apie šv. Juozapą – jo istorijos įkvėpto muzikos virtuozo Terlo Bryanto (Didžioji Britanija) pasidalijimas (2021 02 26)
Paskelbta: 2021-02-26 10:12:20

Nuotraukos – vaizdo įrašo stop kadrai

Vasario 25 d. vakarą įvyko jau antrasis nuotolinis „Šv. Juozapo paslapties“ ciklo susitikimas. kurį rengia VDU akademinės bei kurijos sielovados bendradarbiai. Šie susitikimai tarptautiniai – atrasti šventąjį Juozapą naujai, šiuolaikinio žmogaus žvilgsniu, kviečia pokalbiai su skirtingų šalių ir tikėjimo patirčių vyrais.

Antrasis ciklo pokalbis vyko su muzikantu, būgnų ir perkusijos virtuozu bei Dievo meilės liudytoju Terlu Bryantu iš Didžiosios Britanijos, o pats susitikimas prasidėjo ir baigėsi būgnų ritmais, panašiai kaip prieš kelerius metus jie nuskambėjo „Žalgirio“ arenoje švenčiant „Valentino dieną KITAIP“ (Terlą Brynatą dar atsimename ir iš Misijų savaitės Kaune 2019 m spalį).

Terlas Bryantas, sveikindamas bičiulius Lietuvoje, ne tik vėl mušė būgnus, bet ir liudijo savo gyvenimo istoriją. Šis šešių vaikų tėvas šiandien sako, jog šv. Juozapo pavyzdys padėjo jam paauglišką, rokenrolišką jaunystę perkeisti į gerąją šeimos patirtį, išmokti prisiimti užgriuvusią atsakomybę.

Pasak jo, Juozapas nepaisė savo aplinkos nepritarimo, neklausė žmonių nuomonių. Kai aplinka Juozapą spaudė paleisti Mariją, laukiančią kūdikio, galbūt ir jam buvo kilę abejonių: „Į ką aš čia įsivėliau?“ Tačiau Dievo Dvasia jam padėjo. Jis turėjo svajonę ir paklausė Dievo, sekė paskui savo sužadėtinę Mariją, ir tai padėjo įvykti jų šventajai istorijai. Pašnekovo mintimi, šiame gyvenime neverta pernelyg pasitikėti savo amatu, klausytis peršamų nuomonių – reikia nepamiršti ir svajonių kartu su Dievu.

„Klausyti – šiandien vienas didžiausių iššūkių krikščionims. Tai šiek tiek rizikinga, tačiau sekite Jėzumi. Nereikia maišto – reikia atsidavimo Dievui“, – dalijosi T. Bryantas, kviesdamas gyventi atsiliepiant Šventajai Dvasiai, kaip tai darė Juozapas, kurio asmenyje sakė matantis daug aktualių dalykų šiandien.

Atsakydamas į transliacijos dalyvių klausimus, svečias, kuris yra ir žinomas evangelizuotojas, palietė bendravimo su netikinčiaisiais temą. Jis minėjo, jog mes, deja, nesame mokomi gerbti kitų žmonių įsitikinimų. Šiais laikais netikintys žmonės į krikščionis žiūri gana įtariai, tad labai svarbu bendrauti pagarbiai ir geranoriškai, kad mums pavyktų susikalbėti. 

Kovo paskutinį ketvirtadienį „Šv. Juozapo paslapties“ cikle >> dalysis Lietuvoje pažįstamas misionierius iš Slovakijos Bohusas Zivcakas. Numatoma transliacija arkivyskupijos kanalais.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune