Olimpiadoje „Garstyčios grūdas 2021“ žinias pasitikrino aštuntų klasių moksleiviai
Paskelbta: 2021-04-27 18:04:39

 

Kasmet Kauno arkivyskupijos teritorijoje esančiose mokyklose ankstyvą pavasarį vyksta 8-ų klasių tikybos olimpiada „Garstyčios grūdas”. Ši olimpiada – tai puiki proga aštuntokams patikrinti savo žinias, taip pat ir mokytojams dar kartą žvilgtelėti, ar tinkamai mokiniai įsisavino 7–8 klasių programos žinias, ar moka jas taikyti kitame kontekste, nei mokytojas pateikė pamokoje.

Antri metai ši olimpiada dėl karantino vyksta nuotoliniu būdu, pasitelkiant į pagalbą išmaniąsias technologijas. Mokiniai klausimyną pildė ne popieriuje, bet galėjo atsakinėti kompiuteriu, planšete ar išmaniuoju telefonu namuose.

Šiais metais olimpiadoje dalyvavo 125 aštuntokai iš 16 mokyklų. Moksleiviai olimpiados metu per pusvalandį turėjo atsakyti 40 klausimų apie sakramentus, Dievo įsakymus, krikščioniškas vertybes, Bibliją, pasaulio religijas ir t. t. Mokiniai teisingą atsakymą galėjo pasirinkti iš pateiktų keturių variantų. Klausimai, kurie praktikuojančiam tikinčiajam atrodytų lengvi, kai kuriems aštuntokams buvo tikras iššūkis.

Balandžio 13 d. komisija, susirinkusi nuotoliniu būdu, patvirtino dalyvavusių jaunuolių balus ir dvylika geriausiai atsakiusių moksleivių. Peržvelgiant rezultatus, vertinimo komisijai buvo džiugu, kad  jaunuoliai puikiai išmano Bažnyčios istoriją, teologiją, liturgiją.

Džiaugiamės ir sveikiname 12 moksleivių, surinkusių daugiausiai balų,

Iš 40 balų 36 surinko ir I vieta dalijasi Otilija Vitkūnaitė (Kauno jėzuitų gimnazija), Barbora Žilaitytė (Kauno jėzuitų gimnazija) ir Areta Baladinskaitė (Kauno jėzuitų gimnazija).

35 balus surinko ir II vietoje yra Justė Vilimaitė (Kauno Vinco Kudirkos progimnazija), Dovydas Sajauskas (KTU inžinerijos licėjus) ir Kamilė Piktužytė (Kauno jėzuitų gimnazija).

III vietoje, surinkę po 34 balus, yra Guoda Živelytė (Kauno jėzuitų gimnazija), Viltė Vabalaitė (KTU inžinerijos licėjus), Vytautė Vaičiūnaitė (KTU inžinerijos licėjus), Milda Kviliūnaitė (Kauno Petrašiūnų progimnazija), Vilija Paulauskaitė (KTU inžinerijos licėjus) ir Jorė Eimutytė (Jonavos R. Samulevičiaus progimnazija).

Moksleivius rengė mokytojai ses. Gražina Dapšauskytė, Antanas Vosylius, Audra Jakušovienė ses. Veronika Višimerskaitė, Rolandas Jakušovas, Asta Eimutienė.

Visiems olimpiados dalyviams įteikti padėkos raštai, o daugiausiai balų surinkusiems padovanoti diplomai ir atminimo dovanėlės.

Olimpiados „Garstyčios grūdas 2021“ rezultatai (parsisiųsti DOC)

 Inga Rakauskienė,

Kauno akrivyskupijos Katechetikos centro metodininkė  

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune