Tęsiasi šeimų bendrystė, įkvėpta programos „Keliauti drauge“ (2021 06 17)
Paskelbta: 2021-06-22 10:28:47

„Ar pasaulyje egzistuoja kokia nors konkreti tikrovė, kuri mums padėtų savo akimis pamatyti, kaip atrodo Dievo meilė? Žinoma, kad yra! Tai šeima. Dievo paveikslas atsispindi vyro ir moters asmenyje, santuokinėje meilėje - toje „Gyvoje ikonoje", per kurią Dievas tampa regimas“, - tokiais žodžiais popiežius Pranciškus savo antrajame vaizdo įraše drąsina ir primena, kokia svarbi yra Santuoka ir šeima.

Birželio 17 d. vyko antrasis programos „Keliauti drauge“ susitikimas Zoom platformoje, kurį vedė Lietuvos šeimos centro direktorė Vijoleta Vitkauskienė. Ar tau svarbi tavo šeima, kodėl? Kas tau yra meilė mūsų šeimoje? Kada tu atleidi šeimos nariams? – atsakymais į šiuos klausimus šeimoje po pirmojo susitikimo dalijosi dalyviai, pasiskirstę į virtualius „kambarius“.

V. Vitkauskienė pristatė programos „Keliauti drauge“ antrojo susitikimo medžiagą ir vaizdo įrašą. Jame popiežius Pranciškus sako, kad „vyras ir moteris, kurie vienas kitą atradę, gydo vienas kito vienatvę, bet Santuoka nėra skirta vienatvės gydymui. Tai rezultatas. Santuoka yra susitikimas, meilės susitikimas, kuris yra daug gilesnis, nei vienatvės gydymo poreikis“.

Dar kartą susirinkę į virtualius „kambarius“, dalyviai dalijosi, kaip ir kur kasdien patiria Dievo buvimą ir kas yra Dievo buvimas - tas ypatingas netikėtas momentas, atnešantis tikrą ramybę ar džiugesį.

Susitikimas neprailgo, o išgyventa (nors ir virtualiai) bendrystė visiems suteikė džiaugsmo ir įkvėpimo atlikti programos užduotis savo šeimoje ar bendruomenėje. Susitikimai vyks ir vasarą. Trečiasis – liepos 29 d.

Programos vaizdo įrašai ir gidas lietuvosseimoscentras.lt  >>

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune