Jaunimo stovykla „Esi vertas daugiau“ – prasmingas vasaros nuotykis (2021 07 19–25)
Paskelbta: 2021-08-04 10:03:45

Nuotraukos – Ernesto Liutkaus

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras liepos 19–25 d. pakvietė 12–17 metų jaunuolius į įsimintiniausią vasaros nuotykį – stovyklą „Esi vertas daugiau“. Šį, jau 8-ą, kartą Zalensų sodyba virto unikalia planeta, kurioje apsigyveno 115 stovyklautojų, o jų įdomiu, prasmingu, žaismingu gyvavimu rūpinosi 45 „šviesos kariai“ – savanoriai.

Planetos gyventojai priklausė vienai iš šv. Juozapo giminės medžio šeimų, o visos programos metu mus lydėjo bendra šeimos tema. Iš kokios šeimos kiekvienas ateiname? Apie kokią svajojame? Sunku ar lengva priimti save tokį, koks esu? Ar pažinęs savo silpnąsias puses noriai imuosi pokyčių? Kaip nelikti abejingam ir apatiškam, jeigu gyvenimo aplinkybės nesiklosto sėkmingai? Ar galiu tapti savo gyvenimo šeimininku, mokytis priimti sprendimus bei prisiimti atsakomybę už juos? Plačius ir nelengvus klausimus mums padėjo gliaudyti stovykloje apsilankę ir savo patirtimi pasidaliję impulsų lektoriai – Edvinas Dauknys, Martynas Asakavičius, Justinas Visickas, Aistė ir Darius Ruzgai, Donatas Nagumovas, Aušrinė ir Edvinas Gudauskai.

Savo talentais ir hobiais džiugino teminius užsiėmimus vedę šeimų atstovai – vyrai ir žmonos, broliai, sesės, pusbroliai, mamos ir dukros. Susipažinome su gydytojais klounais bei Brailio raštu, mokėmės itališkos virtuvės subtilybių, skanavome ledų kokteilių, sprendėme medinius galvosūkius ir varžėmės estafetėse, grojome mušamaisiais muzikos instrumentais, gaminomės rankų darbo muilą bei dekoratyvinius veidrodėlius ir, žinoma, žaidėme tinklinį, krepšinį, lėkščiasvydį. Apstu buvo ir visus stovyklautojus vienijančių bei bendrystę kuriančių veiklų – baidarių žygis, liaudiškų šokių vakaronė, talentų vakaras, diskoteka. Sustoti, nurimti, susitelkti ir mokytis dėkoti už viską stovyklautojai galėjo nuolatinės Švč. Sakramento adoracijos, kasdienių šv. Mišių, išpažinčių ir maldos vakaro metu. Esame dėkingi stovykloje tarnavusiems kunigams, Kunigų seminarijos auklėtiniams, sesutei vienuolei, „Gailestingumo versmės“ bendruomenei, šlovinimo grupėms „Dėl tavęs“ ir „Natus“.

Planetos gyventojų širdies ir kūno sveikata rūpinosi ne tik talentingi savanoriai, bet ir svetingieji Zalensų sodybos šeimininkai, pas kuriuos kasmet gera grįžti. Išlydėdami dalyvius su pasitikėjimu sakome, kad stovyklos tikslas – laimėti jaunuolį dangui – buvo pasiektas!

Tai ne pabaiga! Ačiū stovyklą rėmusiems MB „Mureka“, UAB „Wilara“, UAB „Naujasis Nevėžis“, UAB „Info S“, IĮ „La–fa Sėdmaišių rojus“, UAB „Art glacio“, UAB „Serfas“, UAB „Tomegris“, S. Videikos įmonė „Santera“, Romainių šeimos klinika, nežinomais panorę likti privatūs asmenys. Telaimina Jus Dievas.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune