Jaunų žmonių džiaugsmo savaitgalis su Tiberiados broliais (2021 11 12–14)
Paskelbta: 2021-11-15 15:27:37

Nuotraukos – Juozo Kamensko

Lapkričio 12–14 d. Jono Pauliaus II piligrimų centro bendradarbiai pakvietė jaunus žmonės į Jaunimo savaitgalį Baltriškėse, pas Tiberiados brolius. Savaitgalio metu jaunuoliai kartu meldėsi, dirbo ir išgyveno bendraamžių draugystę.

Tiberiados brolis Ivanas pasidalijo mokymu apie Dievo meilę. Eros, Agape ir Filia – tai trys būdai, kuriais patys mylime  ir kuriais mus Dievas myli. Diskusijų ir asmeninių apmąstymų metu jaunimas bandė atpažinti šias meilės formas ir savo gyvenime. „Meilė – tai Dievo gyvenimo būdas“, – sakė brolis Ivanas.

Darbas kartu jauniems žmonėms atnešė daug juoko, bendrystės ir diskusijų. Po pilnos įspūdžių dienos, šeštadienio vakare, visi drauge šventėme Sutaikinimo sakramentą.

Išgyvenome didžiulį džiaugsmą sutikti į Lietuvą grįžusį brolį Mišelį. Sekmadienio šv. Mišių homilijoje brolis priminė, kad turime ieškoti Dievo buvimo ženklų ir Jo draugystės savo kasdienybėje.

Nuoširdžiai dėkojame visiems broliams – Ivanui, Jonui, Gonzagui, Vytautui ir Mišeliui už didžiulį svetingumą kiekvienam, kuris kartu keliavo į Baltriškes. Didelis džiaugsmas kartu išgyventi bendrystę!

Jono Pauliaaus II piligrimų centro informacija 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune