Už dovanojamą laiką ir susitikimus dėkota Šeimos centro savanoriams (2021 12 10)
Paskelbta: 2021-12-14 08:51:56

Nuotraukos – arkivyskupijos Šeimos centro

Gruodžio 10 d. arkivyskupijos Šeimos centras pakvietė savanorius į Padėkos vakarą. Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Kauno Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje. Visuotinėje maldoje susirinkusieji prašė išminties ir sugebėjimo parodyti Kristų kiekvienam, ieškančiam tiesos ir prasmės, meldėsi už sužadėtinius, kad jie išdrįstų įsipareigoti meilės pažadui iki mirties, taip pat už šeimas, išgyvenančias netektis, skurdą priklausomybes, už vienišus, senus ir sunkiai sergančius žmones.

Po šv. Mišių arkivyskupijos konferencijų salėje susirinkusius savanorius pasveikino arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas. Jis akcentavo, kad šiais laikais krikščioniškasis liudijimas yra ypač svarbus. Krikščionis turi šviesti ne tik tada, kai viskas yra gerai, bet ir esant nepalankioms sąlygoms.

„Esate atradę, kaip šviesti, nes dovanojate savo laiką, susitikimus. Kai dalijatės savo išmintimi, ji gilėja, kai mokote kitus – ir patys daug ko išmokstate. Atlygis yra Dievo malonė, o susirinkę kartu mes stipriname vieni kitus“, – kalbėjo ganytojas.

Vėliau brolis kunigas Astijus Kungys OFM, kurį arkivyskupas pavadino „reaktyvinio kuro baku“, pasidalijo įkvepiančiomis įžvalgomis apie džiaugsmą ir viltį. „Evangelistai Matas, Lukas ir Morkus rašė apie Jėzų ir tik Jonas rašė apie Kristų. Kristus yra ir žemė, ir saulė, ir medžiai, ir žvėrys, ir paukščiai. Viskas yra Kristuje. Jis buvo nuo pat pradžios kiekviename kūrinyje. Jėzus yra istorinis asmuo. Jis yra kelias, tiesa, vartai, pateptasis. Tai reiškia, kad Dievo neįmanoma pasisavinti. Jis tarsi priartėja ir vėl išslysta. Atrodo, kad jau kažką suprantame ir vėl tai pasislepia nuo mūsų“, – kalbėjo brolis Astijus. Jis taip pat kvietė nepamiršti, kad Dievas visada yra su mumis, ypač sunkiomis akimirkomis, ir tai yra mūsų džiaugsmo priežastis.

Muzikiniais kūriniais dalyvius pasveikino Jurgis Juozapavičius ir Milda Čepinskienė, o vaikus aplankė Kalėdų Senelis.

Iš dekanatų Šeimos centrų atvykę savanoriai bendrystę tęsė svečių namuose piligrimams „Domus Pacis“. Šeštadienio rytą po šv. Mišių vyko susitikimas su Šv. Jurgio konvento gvardijonu kun. teol. dr. Pauliumi Sauliumi Bytautu OFM. Šiame susitikime ir trumpoje ekskursijoje savanoriai sužinojo daug įdomių dalykų apie bažnyčios istoriją, Bernardinų vienuolyną, apie atkurtas ir restauruojamas meno vertybes. Tuo metu vaikai apsilankė Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejuje. Dekanatų šeimos centrų savanorius labai pradžiugino padovanoti šeimos kalendoriai, kuriuos išleido mėnraštis šeimai „Artuma“ kartu su Lietuvos šeimos centru.

Renginį parėmė Vokietijos katalikų akcija Renovabis.


Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune