Ukmergės Švč. Trejybės parapijos prisistatymas ir evangelizacija Miesto šventėje (2015 05 30)
Paskelbta: 2015-06-05 09:14:04

Gegužės 30 d. Ukmergėje įvyko tradicinės Miesto šventės renginių kulminacija. Miesto šventės renginiai prasidėjo gegužės 27 dieną, tačiau šventinė eisena, naujo Verslo ir technologijų mokyklos stadiono atidarymas įvyko šeštadienį. Stadioną pašventino Švč. Trejybės parapijos klebonas kun. Šarūnas Petrauskas.

Švč. Trejybės parapijos tikintieji pirmą kartą aktyviai dalyvavo Ukmergės miesto šventėje, prisistatė su savo programa, kartu su miesto bendruomene, giedodami ir dainuodami, džiaugdamiesi buvimu drauge, žygiavo eisenoje.

Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje vyko Švč. Sakramento adoracija. Bažnyčia buvo atidaryta visą šventės dieną, miestiečiai ir svečiai buvo nuoširdžiai kviečiami susikaupti asmeninėje maldoje už rūpimus reikalus ir savo miesto gerovę. Į prašymų lapelius visi buvo raginami įrašyti savo maldos intenciją.

Nuo 12 valandos šventės dalyviai ir miesto svečiai buvo maloniai kviečiami į informacinę palapinę susipažinti su veikiančių Švč. Trejybės parapijoje pastoracinių grupių veikla, pasikalbėti su šių grupių atstovais, pasivaišinti pyragu ir arbata. Ypač buvo laukiami jaunuoliai, šeimos su vaikais, kad pabendrautų, susipažintų su parapijos veikla, pajustų tikrą šventės džiaugsmą.

Daug dėmesio sulaukė Veikliųjų žmonių bendrijos liudijimai ir šlovinimas. Buvo įdomu klausytis, kaip veikia Dievas kiekvieno mintyse, darbuose, pasiryžimuose. Parapijos talkininkai dalijo praeiviams skrajutes, informuojančias apie dvasinį gyvenimą, duodančias nuoširdžių patarimų ir jauniems, ir vyresnio amžiaus žmonėms, kasdienybėje susiduriantiems su gyvenimo iššūkiais.

Palapinėje buvo eksponuojamos nuotraukos su akimirkomis iš parapijos gyvenimo, buvo skirtas laikas, kuriuo šventės dalyviai galėjo tiesiogiai pabendrauti su parapijos klebonu kun. Š.Petrausku.

Šventės dieną vainikavo šv. Mišios Švč. Trejybės parapijos bažnyčioje už Ukmergės miestą ir jo žmones.

Vaida Prušinskienė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune