Pal. J. Matulaičio parapijos vaikų ir jaunimo stovykla Šventojoje (2011 06 15–19)
Paskelbta: 2011-06-28 16:26:56

Birželio 15–19 d. Šventojoje vyko vasaros stovykla, kurioje dalyvavo vaikai iš Kauno Pal. J. Matulaičio parapijos, gyvenantys socialiai remtinose šeimose, bei parapijos katalikiško jaunimo grupelė „Sielų žvejai“. Stovykloje dalyvavo 47 dalyviai, kai kurie iš jų jau ne pirmus metus.

Kiekvienai dienai stovyklautojams buvo sugalvojama skirtinga programa. Stovyklos siekiai buvo brandinti vaikų ir jaunimo tikėjimą, plėsti jų kultūrinį akiratį, mokyti bendrystės ir tarpusavio supratimo. Stovyklautojai kasdien dalyvavo ir giedojo šv. Mišiose, kurios vyko Šventosios Švč. Mergelės Marijos, Jūrų žvaigždės, bažnyčioje. Vaikai kartu su jaunimu žaidė, kūrė, piešė, šoko, deklamavo eilėraščius, vaidino. Jiems buvo surengta olimpiada bei žygis pėsčiomis iki Latvijos sienos. Stovyklautojai išsiskirstė kupini daugybės įspūdžių ir pasiryžę drauge susitikti ir kitąmet. 

Lidija Spudytė
 
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune