NUOTYKIS TARP DIEVO IR ŽMOGAUS. Nuotolinis paskaitų ciklas apie Penkiaknygę (baigiamoji paskaita birželio 10 d.)
Paskelbta: 2021-02-08 15:13:25

Kauno arkivyskupijoje, taip pat ir  Vytauto Didžiojo universitete sielovadai tarnaujantys kunigai redemptoristai drauge su arkivyskupijos kurijos bendradarbiais kviečia akademinę bendruomenę ir visus norinčius geriau pažinti Šventąjį Raštą.  Organizuojamos 5 nuotolinės paskaitos pagrindinėmis Penkiaknygės temomis.

Paskaitos transliuojamos arkivyskupijos YouTube kanalu 19 val. Lietuvos laiku (17 val. Londono, Dublino laiku). Jos vyksta anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą. 

Kursą veda kunigas Ciaránas O’Callaghanas, kuris yra Redemptoristų kongregacijos narys. Daug metų dirbo kunigų formacijoje, vadovavo misijoms Airijoje. Kun. O’Callaghanas yra Popiežiškojo Biblijos instituto (Roma) Šventojo Rašto licenciatas. Švč. Trejybės koledže (Dublinas) yra įgijęs Senojo Testamento tyrinėjimo srities daktaro laipsnį. Daugiau nei 25 metus dėstė Šventąjį Raštą. Dabar gyvena Clonardo vienuolyne Belfaste, Šiaurės Airijoje, ir dirba taikos bei susitaikymo tarnyboje.

Paskaitų ir temų tvarkaraštis

Vasario 11 d.  19 val. Įvadas į Penkiaknygę. Vaizdo įrašas >>  
Kovo 11 d.  19 val.  Abraomas.  Vaizdo įrašas >>
Balandžio 8 d. 19 val. Išėjimas.  Vaizdo įrašas >> 
Gegužės 13 d. 19 val. Sandora. Vaizdo įrašas >>
Birželio 10 d.  19 val. Izraelio įsikūrimas Kanaane

VDU akademinės sielovados bendradarbių informacija

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune