Atvirumo ir džiaugsmo bendrystė – sutuoktinių poroms (2021 06 08)
Paskelbta: 2021-06-10 13:21:52

Birželio 8 d. arkivyskupijos Šeimos centras sutuoktinių poras pakvietė į susitikimą tema „Atviras bendravimas ir intymumas šeimoje“. Susitikimą vedė dr. Nijolė Liobikienė.

Pirmiausia ji pakvietė atpažinti mūsų laisvę matyti, girdėti, jausti ir pasakyti tai atvirai. Vėliau atskirose grupelėse vyrai ir moterys dalijosi savo patirtimi: ką mums reiškia atviras bendravimas? Kokių patirčių atsinešame iš savo šeimos? Kokio santykio siekiame poroje? Kas mus žeidžia?

„Atviras ir aiškus bendravimas yra procesas, kurio nuolat reikia mokytis, o neaiškumams išsiaiškinti mums reikia laiko ir vietos. Svarbu pradėti nuo mažo žingsnelio ir nenorėti iš karto daug. Būkime išradingi ir kūrybingi, nes meilė tokia yra“, – linkėjo lektorė.

Pabaigoje sutuoktinių poros sukosi muzikos sūkuryje, kurį padovanojo sužadėtinių kursus ką tik baigęs saksofonistas Ovidijus. Susitikimas visiems buvo dovana – gyvo santykio ir žinių šventė. Kadangi veikė ir vaikų tarnybėlė, tėveliai galėjo nors trumpam pailsėti ir išgyventi bendrystės poroje džiaugsmą.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune