Sinodinio kelio pradžia LSMU Kauno klinikose
Paskelbta: 2022-01-26 10:42:09

Nuotrauka – Kauno klinikų

LSMU Kauno klinikose prasidėjo Sinodinis kelias, kuriuo popiežius Pranciškus kviečia dvejus metus drauge keliauti ir apmąstyti, kas yra Bažnyčia pasaulyje ir kiekvienam asmeniškai. Kauno klinikose gruodį tradiciškai vykę adventiniai susitikimai buvo skirti ne tik susikaupimui prieš didžiąsias metų šventes, bet ir kvietimas apmąstyti vieną iš aštuonių Sinodinio kelio temų.

Popietėje, kuri vyko Didžiojoje auditorijoje, dalyvavo Kauno arkivyskupas metropolitas dr. Kęstutis Kėvalas. Buvo pristatytas Kauno arkivyskupijos sukurtas trumpas filmas – videomeditacija antrąja Sinodinio kelio tema apie svarbą kalbėti ir girdėti.

Arkivyskupas dėkojo medikams ir visiems, kas jiems padeda gelbėti žmogaus gyvybę, stiprinti sveikatą, ir kvietė į atvirą pokalbį apie Bažnyčią – kaip ją suprantame, ko iš jos tikimės ir ką siūlytume keisti.

Administracijos, įvairių klinikų vadovų ir slaugos atstovai išsakė savo ir atstovaujamų bendruomenių mintis bei ateities bendradarbiavimo gaires. Bažnyčia daugeliui suprantama kaip stabilumas besikeičiančiame pasaulyje, vertybinis pagrindas ir ramybė. Pastebėtas pandemijos teigiamas poveikis, kad informacinės technologijos priartina Bažnyčią, pavyzdžiui, suteikia galimybę dalyvauti rekolekcijose tada, kai gali, o ne tada, kai jos vyksta. Buvo aptarta, ką LSMU Kauno klinikos bei kitos Kauno krašto ligoninės gali duoti tikintiesiems ir visai Bažnyčiai.

Dėkodamas už atvirumą ir skirtą laiką arkivyskupas K. Kėvalas pavadino medikus Sinodo „profesionalais“, nes rytiniai pasitarimai ir sunkių ligonių būklės aptarimai jų bendruomenėse vyksta kasdien.

Nuo sausio mėnesio Sinodinio kelio susitikimus rengs ir LSMU akademinė sielovada.

Kauno klinikų dvasinė asistentė Svetlana Adler-Mikulėnienė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune