Diakono šventimai arkikatedroje švenčiant šv. Petro ir Pauliaus iškilmes (2012 06 29)
Paskelbta: 2012-06-29 14:36:23

Fotografijos Raimondos JANUŠAUSKAITĖS, KAJC

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Birželio 29 d. arkikatedroje bazilikoje, švenčiant titulines šv. Petro ir Pauliaus iškilmes, per iškilmingą Eucharistiją jai vadovavęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius diakono šventimus suteikė Kauno kunigų seminarijos klierikui Dariui Vasiliauskui.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Eucharistiją koncelebravo beveik dvidešimt arkivyskupijos dvasininkų, tarp jų – ir seminarijos vadovai. Liturgijos pradžioje arkivyskupo pakviesta gausiai susirinkusi bendruomenė meldėsi už įšventinamąjį, taip pat prašė Viešpaties malonės kiekvienam duoti tokį tikėjimą, kuris būtų nors šiek tiek panašus į šventųjų apaštalų, tikėjimo kankinių Petro ir Pauliaus.

Arkiv. S. Tamkevičius pasakė homiliją ir paragino tikinčiuosius prašyti Viešpaties šventinamajam diakonui paties svarbiausio dalyko jo pašaukimo kelyje – per visą gyvenimą išsaugoti meilę Kristui ir tiems žmonėms, kuriuos vyskupas jam paves jo gyvenimo kelionėje.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Įšventintasis diakonas Darius Vasiliauskas prieš šv. Mišių auką, kurioje patarnavo ganytojui, buvo pasveikintas susirinkusiųjų plojimais, o pasibaigus šv. Mišioms – ir gėlėmis arkikatedros šventoriuje.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune