Pelenų trečiadienį Kauno arkikatedroje – visos dienos malda už laisvę ginančią Ukrainą, už taiką ir Dievo išgelbėjimą (2022 03 02)
Paskelbta: 2022-03-01 20:57:04

 

Neįprastai rytoj pradėsime Gavėnią – šiemet šis laikas ženklinamas sesės Ukrainos auka už savo žemę ir mūsų bei visos Europos laisvę bei demokratiją.

Popiežiaus Pranciškaus paraginti, Pelenų trečiadienį, kovo 2 d., meldžiamės ir pasninkaujame, kad karas ir ukrainiečių tautos kančios liautųsi, kad būtų dovanota taika.

Nuo pat ankstyvo ryto Kauno arkikatedroje bazilikoje prasidės Švč. Sakramento adoracija šiomis intencijomis.

Po 8 val. šv. Mišių pirmoji prie išstatomo Švenčiausiojo Sakramento kunigo Artūro Kazlausko vadovaujamą Valandų liturgiją (Rytmetinę) melsis katalikiško žurnalo „Artuma“ bendruomenė. Vėliau valandos maldai įsitrauks kurijos institucijų – Šeimos, Katechetikos centrų darbuotojai, taip pat VDU Katalikų teologijos fakultetas, pasauliečiai pranciškonai, kurijos Sielovados skyriaus bendradarbiai, „Gailestingumo versmės“ bendruomenė, Kauno kunigų seminarija, Kauno seserys benediktinės.

Nuo 17 val. adoracijai vadovaus Jaunimo centras. Adoracija baigsis palaiminimu Švenčiausiuoju Sakramentu prieš 18 val. Mišias.

Esame laukiami Kauno arkikatedroje visi, per visą dieną, bet kuriuo laiku. Kad ir kur būtume, galime melstis drauge išgyvendami tarpusavio bendrystę ir labiausiai – bendrumą su dabar ypač kenčiančia Ukraina.

Paveskime tai gerajam Dievui, Jo išgelbėjimui.

Vakare 18 val. arkikatedroje bus švenčiama Pelenų trečiadienio liturgija, vadovaujama kardinolo Sigito Tamkevičiaus SJ.

Prieš šv. Mišias nuo 17.30 val. bus sakoma pirmoji tądien prasidedančių Gavėnios rekolekcijų konferencija. Ją sakys kunigas Vincentas Lizdenis, kovo 1 d. arkivyskupo paskirtas jo sekretorius bei kurijos vicekancleris.

Nuo 17.30 val. pamaldos bus transliuojamos arkivyskupijos bei delfi.lt kanalais. 

Gavėnios rekolekcijos arkivyskupo kvietimu per visą Gavėnią vyks kiekvieną trečiadienį.

 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune