Šeimų savitarpio malda ir dėkojimas arkikatedroje (2022 06 15)
Paskelbta: 2022-06-16 13:03:07

Nuotraukos – arkivyskupijos Šeimos centro

Birželio 15-ąją, jau einant į pabaigą popiežiaus Pranciškaus paskelbtiems Šeimos-Amoris Laetitia metams, trečiasis mėnesio trečiadienis Kauno arkikatedroje arkivyskupo pakvietimu vėl buvo skirtas maldai už šeimas, už jų bei sužadėtinių palydėjimą.

Šeimos ir jų sielovados bendradarbiai aktyviai dalyvavo vakaro šv. Mišių liturgijoje, ateidami pasitarnauti joje ir su savo mažiausiomis atžalomis – patarnaudami prie altoriaus, skaitydami skaitinius, giedodami. skelbdami maldavimus. O jie apėmė ir popiežiaus Pranciškaus intenciją birželiui, kuria Šventasis Tėvas prašo melstis už krikščionių šeimas visame pasaulyje. Maldavimais užtartos ir karo blaškomos ukrainiečių šeimos. Melstasi už tėvus ir mamas, kad būtų išsaugotas kiekvienas pradėtas kūdikis.

Šeimos meldėsi ir už piligrimystę, kuri Gyvosios piligrimystės maršrute sujungs šeimas birželio 18 d. šeštadienį Šiluvos apylinkėse (einant Maironio keliu).

Homiliją pasakęs šv. Mišioms vadovavęs kunigas Vincentas Lizdenis, žvelgdamas į paskelbtąjį Dievo žodį, kvietė pamąstyti, kaip rasti pusiausvyrą tarp tų gerų darbų, kuriuos darome nesiskelbdami, ir tų, kuriuos darome skelbdami ir liudydami tikėjimą.

Šeima, pasak kunigo Vincento, yra ta vieta, kur pusiausvyros galima mokytis per dėkojimą. Būtent šeimoje daroma daug gerų darbų, prie kurių visi būna pripratę. Tačiau verta padėkoti ir už savaime suprantamus dalykus. Dėkojimas labiausiai atsiskleidžia švenčiamoje Eucharistijoje.

Birželio 26-osios sekmadienį 12 val. Kauno arkikatedroje dėkosime Dievui už Šeimos-Amoris Laetitia metų malones.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune