Pašventintas Šeimos kambarys LSMU Kauno klinikose (2022 08 24)
Paskelbta: 2022-08-26 10:27:45

Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Naujagimių ligų skyriuje atidarytas jaukiai sutvarkytas Šeimos kambarys.

Kambario atidaryme dalyvavusi Neonatologijos klinikos vedėja prof. dr. Rasa Tamelienė pasidžiaugė įgyvendinta gražia iniciatyva.

Pasak profesorės, net tik ligoninės koridorius, bet ir gyvenimas tampa šviesesnis ir viltingesnis darant gerus darbus, palaikant vieniems kitus. Šeimos kambaryje sudarytos sąlygos ateityje burtis savitarpio pagalbos grupėms, bendrauti. Profesorė paminėjo, kad pirmasis toks kambarys buvo įsteigtas prieš gerą dvidešimtmetį, tačiau ilgainiui jį reikėjo atnaujinti, pritaikyti šiandienai. Profesorė padėkojo visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos įgyvendinimo.

Projektą koordinavusi asociacijos „Padedu augti“, vienijančios neišnešiotus vaikučius auginančias šeimas, vadovė |Inga Laukytė-Budrienė pažymėjo, kad buvo planuota šį projektą įgyvendinti dar prieš kurį laiką, tačiau netikėtai užklupusi COVID-19 pandemija planus gerokai pakoregavo. I. Laukytė-Budrienė dėkojo visiems prisidėjusiems prie šios patalpos atnaujinimo ir pasidalijo ateities planais.

Patalpas, pasidžiaugęs naujai įrengta erdve kartu augti ir sveikti, pašventino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų kapelionas kunigas Nerijus Pipiras, kuris asmeniškai nemažai prisidėjo prie projekto įgyvendinimo.

Kunigas Nerijus Pipiras

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune