Vyrų bendrystė vasaros stovykloje brolių benediktinų vienuolyne (2022 08 18–21)
Paskelbta: 2022-08-30 08:19:00

Nuotraukos – Ramvydo Romankevičiaus 

Rugpjūčio 18–21 d. Šv. Benedikto vienuolyne Palendriuose vyko Vyrų stovykla. Tris paras vyrai leido nuostabios gamtos apsuptyje – vienuolyno klauzūros parke. Vyriška bendrystė, pokalbiai, malda, paskaitos ir įvairios praktinės veiklos džiugino dalyvių širdis. „Jau seniai norėjau rasti vietą, kur galėčiau pabūti tarp vyrų atvira širdimi ir pagaliau šios stovyklos dėka tokią vietą atradau“, – mintimis dalijosi stovyklos dalyvis Linas.

Saulei kylant kiekvieną dieną dalyviai pradėdavo mankšta ir maudynėmis tvenkinyje, kartu su broliais benediktinais melsdavosi, kartu valgydavo, klausydavosi paskaitų, dalydavosi mintimis, vakarodavo prie laužo. Savo įžvalgomis dalijosi tėvas Kazimieras Milaševičius OSB, brolis Dovydas Miniot OSB, kunigas Erastas Murauskas, tėvas Stasys Kazėnas SJ, diakonas Benas Ulevičius, Dalius Mackela, Dainius Ušackas ir kt.

Programoje buvo dvi skirtingo pobūdžio dienos: dvasinė ir patirtinė. Dvasinės dienos akcentas – dalyvių dvasiniai pokalbiai su broliais benediktinais, patirtinės-komandinės sportinės rungtys jėgai ir ištvermei. „Kiekvienas vyras turi save ugdyti tiek dvasiškai, tiek fiziškai, tad renginyje stengėmės suderinti dvasines praktikas su aktyvia fizine veikla. Sprendžiant iš dalyvių atsiliepimų, viskas pavyko puikiai. Vyrai džiaugėsi galimybe savo gyvenimo iššūkius aptarti su vienuoliais, daugelis gavo atsakymus į tikrai labai svarbius klausimus. Na, o kitą dieną, sportinių rungčių metu, rimti suaugę vyrai pavirto į mažus vaikus, kurie be proto azartiškai žaidė, grūmėsi ir juokėsi iki ašarų“, – įspūdžiais dalijosi renginio organizatorius Martynas.

Stovykloje siekta kurti tikrą vyrišką bendrystę. Antrus metus iš eilės vykstantis renginys pritraukė 76 vyrus. Rėmėjas – Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Kita stovykla planuojama 2023 m. rugpjūčio 17–20 d. Registracija į renginį prasidės kitų metų birželio mėnesį.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune