Atlaidų pradžia Šiluvoje: čia kitados kviesta ir šiandien tebekviečiama garbinti Dievą (2022 09 06)
Paskelbta: 2022-09-07 18:25:57

Nuotraukos – Linos Urbonienės, Manto Skaivydo 

Pačių pirmųjų piligrimų gausa bei per visą aštuonių dienų laiką tarnausianti komanda – vyskupai, kunigai, seminaristai, jaunieji savanoriai – ir pirmoji didžiųjų atlaidų malda už vietos bendruomenę bei čia atvykstančius – šitaip atlaidais jau sualsavo Šiluvos piligriminė šventovė rugsėjo 6-osios vakarą.

Šiluva, pasipuošusi Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro floristų – studentų ir mokytojų  rankomis kurtu grožiu, atvira ir pasirengusi kiekvieną čia džiaugsmingai pasitikti, kaip įmanoma geriau pasitarnauti ir palydėti į susitikimo džiaugsmą su Dievu, kitais ir savimi.

Rugsėjo 6-osios vakarą po šv. Mišių Apsireiškimo koplyčioje iškilminga procesija su Švenčiausiuoju Sakramentu per aikštę į Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką ne tik miesteliui, bet ir visai Lietuvai paskelbė Šilinių pradžią žemėje, į kurią kitados maloningai pažvelgė prasivėręs dangus, kur kviesta ir toliau kviečiama rinktis ir garbinti Dievą, kaip prašė 1608 metais šiose apylinkėse pasirodžiusi Mergelė Marija.

Šilinių atlaidų rugsėjo 7–15 d. programa ir pamaldos >>

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune