Tikybos mokytojų ir katechetų šventinė bendrystė pradedant mokslo metus
Paskelbta: 2022-09-07 21:18:27

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Artėjant Rugsėjo 1-ajai daugiau nei 70 Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų naujuosius mokslo metus pasitiko žalumos apsuptoje Palemono Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės bažnyčioje. Drauge meldėsi šv. Mišių aukoje, dalyvavo arkivyskupo Kęstučio Kėvalo konferencijoje, dalijosi savo patirtimi darbo grupėse, džiaugėsi pietų bendryste.

Šv. Mišių homilijoje arkivyskupas Kęstutis Kėvalas priminė, kad tikybos mokytojas kovotų už laiką maldai, turėtų laiko gerai knygai ir studijoms bei rastų progų bendrystei.

Po šv. Mišių susirinkusiųjų bendruomenė dėkojo ilgamečiam Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro vadovui Artūrui Lukaševičiui už jo atsidavimą darbui ir Bažnyčiai bei sveikino naująją vadovę seserį Benediktą Aistę Cylikaitę SF, linkėdama jai ištvermės ir kūrybiškumo.

Šių mokslo metų atidarymo šventės tema buvo „Tikybos mokytojo ir katecheto misija besikeičiančios visuomenės kontekste“. Ir mokytojas, ir parapijos katechetas, dirbantys su jaunais žmonėmis, nuolat turi ieškoti naujų būdų bei galimybių, kaip prabilti į jaunuolių širdis. Arkivyskupas Kęstutis Kėvalas savo konferencijoje „Begalybės ilgesys“ pabrėžė, koks svarbus yra žodis (plg. Žyd 4,12). Žodis aštresnis už kalaviją, nes jis keičia žmogaus gyvenimą. Mokytojas perduoda Žodį jaunajai kartai, todėl be galo svarbi jo misija: jis liudija Kristaus Asmenį savo gyvenimu, o ne tik perteikia informaciją. Tad mokytojas ar katechetas, kalbėdamas su jaunimu, pirmiausia pats turi suprasti, kodėl jis yra krikščionis ir kodėl mūsų religija yra krikščionybė, kuo išskirtinis yra Kristaus Asmuo.

Po konferencijos arkivyskupas įteikė mokytojams kanoninius siuntimus – teisę dėstyti katalikų tikybą švietimo įstaigose.

Antroji šio susitikimo dalis buvo agapė ir diskusijos grupelėse. Jose mokytojai galėjo išsakyti savo mintis, lūkesčius, nuogąstavimus dėl ugdymo turinio atnaujinimo ir su šiuo procesu susijusių pokyčių, pasidžiaugti naudojamomis informacinėmis technologijomis, taip pat pažvelgti į save, kaip jaučiasi šiandieninės besikeičiančios visuomenės kontekste, kas neramina ir kas teikia džiaugsmą.

Po visos šios dienos veiklų vakaroti Palemono parapijos namuose dar pasiliko apie 20 mokytojų. Jie dalyvavo rekolekcijose „Vidinio gyvenimo nuotykis“ pagal Hernan Peredos CPCR metodiką iki pat šeštadienio vakaro. Rekolekcijas vedė mokytoja ekspertė iš Panevėžio vyskupijos Zita Tručionienė.

Linkime išmintingo paprastumo Jūsų misijoje ir drauge su Kauno arkivyskupijos Jaunimo centru, Jono Pauliaus II piligrimų centru bei Pašaukimų sielovados bendradarbiais kviečiame į artimiausius susitikimus (žr. informaciją plakate apačioje).

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune