Lietuvos Carito komunikaciją koordinuos žurnalistė Ieva Urbonaitė
Paskelbta: 2022-10-07 10:59:13

Nuotrauka – Skirmanto Lisausko

Lietuvos Carito komunikacijos koordinatore pradeda dirbti žurnalistė Ieva Urbonaitė. „Vis dar girdime, kad geri darbai turi būti daromi tyliai, nors būtent įkvepiančios istorijos ir gerų darbų pavyzdžiai labiausiai motyvuoja padėti kitiems!“ – sako Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Caritas veikia skurdo ir socialinės atskirties lauke. Pasak D. Bukeikaitės, per metus čia įvyksta tūkstančiai susitikimų, skleidžiasi tūkstančiai istorijų, už kurių – realūs žmonės, reikalingi pagalbos, ir tie, kurie sunkiu metu šalia: „Sutinkant kiekvieną ten, kur jis yra, ir tokį, koks yra, svarbi tinkama komunikacija. Reikia ypatingo atidumo, jautrumo. Tikiu, kad su Ievos patirtimi mums pavyks pasakoti tikras istorijas, pavyks prakalbinti žmones, pavyks padrąsinti ieškoti pagalbos tuos, kuriems jos reikia, o norinčius dalintis savo laiku, dėmesiu, lėšomis – imti tai daryti jau dabar.“

Pastaruosius dvejus metus I. Urbonaitė dirbo portale 15min, prieš tai Lietuvos Vyskupų konferencijos atstove spaudai, naujienų agentūroje ELTA, portaluose Delfi, Bernardinai.lt, žurnale jauniems LUX, Panevėžio regioninėje spaudoje ir televizijoje.

„Kodėl dabar – Lietuvos Caritas? Nes rūpi, kaip žiemą išgyvens ne tik į Dniprą persikėlę žmonės, kuriems po 2014 m. tai jau antras pasitraukimas į sąlyginai saugesnę vietą Ukrainoje. Rūpi pabėgėliai Lietuvoje, bet ir tai, kad nuo tiltų nešokinėtų mūsų mamos su naujagimiais, kad neturinčios, kur prisiglausti, atrastų Carito Motinos ir vaiko namus, kad vargšai kasdien rastų, kur pavalgyti, o sudėtingomis sąlygoms augantys vaikai – dienos centrus. Kad pasirūpintume savo senukais, ligoniais, kad laisvės atėmimo bausmes atlikę žmonės nebūtų vėl iš karto atstumti. Caritas – arčiausiai žmonių, kurie rūpi. Kurie galbūt neturi šiandien balso, bet per Caritą gali būti išgirsti“, – sako I. Urbonaitė.

Caritas – pasaulinė katalikiška humanitarinės pagalbos organizacija, padedanti nelaimėse, skurde, atskirtyje. Lietuvoje Caritas sukūręs vaikų dienos centrų ir pagalbos šeimai tinklą, atsiliepia į sergančių, vienišų, vyresnio amžiaus žmonių poreikius, stokojančius aprūpina maistu, drabužiais ir kitais daiktais, įgyvendina programas patiriantiems benamystę, smurtą, priklausomybes, o migrantams, pabėgėliams, nuteistiesiems, darbo neturintiems asmenims padeda integruotis į visuomenę.

Per praėjusius metus Lietuvoje Carito pagalbos sulaukė apie 32 tūkst. žmonių, organizacija vienija apie 3500 savanorių ir 250 darbuotojų.

Lietuvos CARITO informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune