Seminaras maldos grupių vadovams apie Jėzaus komunikaciją ir kaip sutikti žmones savo bendruomenėse (2022 10 13)
Paskelbta: 2022-10-14 10:27:01

Spalio 13 d. vyko arkivyskupijos kurijos sielovados bendradarbių organizuotas seminaras tema „Kaip komunikavo Jėzus: pagrindiniai efektyvios komunikacijos principai“. Jis buvo skirtas parapijų maldos grupių vadovams, vedė dr. Justė Milušauskienė.

Ji sakė, jog būdamas žemėje Kristus atsikleidė kaip tobulas komunikuotojas. Jėzus vadovavosi įsitikinimo ir priėmimo principais. Jis tikėjo, kad yra siųstas vykdyti Tėvo valios. Įsitikinimai leido Jam aiškiai matyti savo gyvenimo tikslą. Žmogaus vidiniam brendimui taip pat yra būtini vidiniai įsitikinimai (vidinė motyvacija).

Prelegentė atkreipė seminaro dalyvių dėmesį, jog Jėzus priimdavo žmogų, kuris ieškojo palengvėjimo, todėl patenkindavo to momento jo poreikius. Jėzus mylėjo žmones PRIEŠ jiems pasikeičiant. Tai ypač liudija evangelinis susitikimas su samariete ir pietūs pas Zachiejų.

Žvelgiant į evangelinius pavyzdžius, buvo pažvelgta ir į mūsų meto tikrovę. Pavyzdžiui, atėjimas į bažnyčią žmogui dažnai yra problema: jis nemoka giesmių, nesupranta apeigų, bijo, kad yra nelaukiamas, neranda kunigo klausykloje. Jam gėda ir nemalonu... J. Milušauskienė uždavė klausimų kiekvienam dalyviui: kaip padaryti, kad mano bendruomenėje žmonės jaustųsi laukiami? Ar mano bendruomenėje žmonės yra išklausomi? Ar neskubu su patarimais?

Esminį krikščioniškos komunikacijos aspektą prelegentė susiejo su žodžiais ir darbais. Malda, tikėjimo tiesų studijos, dalyvavimas krikščioniškuose renginiuose be tarnystės sukuria krikščionis, kurie teisia kitus ir didžiuojasi savo dvasingumu. Kad žmogus augtų, jam reikia ne tik mokytis, ne tik gauti, bet ir patirti bei atiduoti.

Seminaro dalyviai ne tik dalijosi grupėse įžvalgomis, bet ir gavo užduočių atlikti namuose.

Rūta Godliauskaitė,

Kauno arkivyskupijos kurijos sielovados programų koordinatorė

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune