Lapkričio 13-osios sekmadienį katedrose ir bažnyčiose bus įžiebtos gerumo žvakelės
Paskelbta: 2022-11-11 14:12:00

Sekmadienį minint Vargstančiųjų dieną katedrose ir bažnyčiose bus šventinamos Carito žvakelės bei pradedama kasmetinė Carito akcija „Gerumas mus vienija“.

„Tegu šių metų Carito gerumo žvakučių šviesa suteikia jaukumo Jūsų namams, stiprina vienybę varge ir teikia taikaus pasaulio viltį, kurios taip esame reikalingi šiuo nelengvu laiku“, – linki Lietuvos Vyskupų Konferencijos Socialinių reikalų tarybos pirmininkas arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, kviesdamas dalintis grumu, prisidėti prie Carito ar kitų meilės artimui darbų savo bendruomenėse, skirti laiko savanorystei, dalintis žiniomis ir kitais gebėjimais.

Aukoti gyvenimo sunkumus patiriantiesiems ir už tai gauti dovanų rūpesčio vieni kitais simbolį –„Gerumas mus vienija“ žvakelę nuo sekmadienio bus galima bažnyčiose, parapijose, Carito centruose.

Akcijos metu surinktos lėšos pasitarnauja sunkiai besiverčiančioms šeimoms, vienišiems seneliams, ligoniams, nelaimių ištiktiems žmonėms. Be to, ir kiekviena Carito žvakelė – gyvenimo išbandymus patiriančių rankų paliesta. Vilniaus arkivyskupijos Carito Žvakių dirbtuvėse liejant žvakeles stiprinami bendravimo komandoje, laiko, darbų planavimo bei socialiniai įgūdžiai, kad žmonėms būtų lengviau grįžti į darbo rinką.

Kaip sakė Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė, kiekviena žvakelė gaminta su didele atsakomybe, kruopštumu ir meile. Džiugu, kad šiemet net 75 tūkst. „Gerumas mus vienija“ žvakelių išlydimos į kelionę po visą Lietuvą, į konkrečius namus.

25 metus iš eilės rengiama akcija „Gerumas mus vienija“ tęsis iki Advento pabaigos.

Caritas – pasaulinė katalikiška organizacija, teikianti įvairią humanitarinę pagalbą jos reikalingiems žmonėms. Caritas Lietuvoje yra sukūręs vaikų dienos centrų ir pagalbos šeimai tinklą, atsiliepia į sergančių, vienišų, vyresnio amžiaus žmonių poreikius, stokojančius aprūpina maistu, drabužiais ir kitais daiktais, įgyvendina programas patiriantiems benamystę, smurtą, priklausomybes, o migrantams, pabėgėliams, nuteistiesiems, darbo neturintiems asmenims padeda integruotis į visuomenę.

Caritas Lietuvoje jungia 270 darbuotojų ir apie 3900 savanorių. Vien per praėjusius metus organizacijos pagalbos sulaukė apie 40 tūkst. žmonių.

Lietuvos Carito informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune