VDU Katalikų teologijos fakultetas atsisveikino su VDU rektoriumi emeritu Vytautu Kaminsku (2022 11 11–12)
Paskelbta: 2022-11-12 20:55:22

Lapkričio 11–12 d. VDU Didžiojoje auloje vyko atsisveikinimo ceremonija su žymiu mokslininku, Vytauto Didžiojo universiteto rektoriumi emeritu, garbės profesoriumi, habilituotu daktaru Vytautu Kaminsku (1946–2022).  Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė ir artimieji pagerbė profesoriaus Vytauto Kaminsko atminimą bei palydėjo į paskutinę kelionę.

Laidotuvių Mišios vyko lapkričio 12 d. 12 val. VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) Mišioms vadovavo arkivyskupas emeritas Lionginas Virbalas SJ. Koncelebravo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Kaišiadorių vyskupas dr. Jonas Ivanauskas, prelatas profesorius Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS, monsinjoras dr. Artūras Jagelavičius ir VDU kapelionas kunigas dr. Rastislavas Dluhý C.Ss.R. Mišiose patarnavo VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas diakonas dr. Benas Ulevičius. Savo pamoksle prelatas Vytautas Vaičiūnas atkreipė dėmesį į giliai žmogiškas velionio rektoriaus savybes. Jis ragino susirinkusiuosius tapti mirusio rektoriaus „advokatais“ prieš Dievą. Galiausiai jis priminė, kad mes visi vieną dieną būsime pašaukti į amžinybę. Homilijos pabaigoje  paragino susirinkusiuosius tylos minutėje susimąstyti, kokiu gyvenimo keliu einame.

Po šv. Mišių prasidėjo laidotuvių procesija. Urna su gerbiamo profesoriaus palaikais buvo palaidota Petrašiūnų kapinėse. Apeigoms vadovavo arkivyskupas emeritas Lionginas Virbalas. Geduliniai pietūs vyko VDU rektorate.

VDU Katalikų teologijos fakulteto bendruomenė su dėkingumu mena, jog velionis profesorius dr. Vytautas Kaminskas, dar būdamas VDU rektoriumi, ne kartą buvo pabrėžęs Katalikų teologijos fakulteto Vytauto Didžiojo universitete reikšmę ir išskirtinumą ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, svarbą puoselėjant krikščioniškąsias vertybes. Jis inicijavo Lietuvos universitetų rektorių konferencijos bendradarbiavimo su Lietuvos Vyskupų Konferencija (2006 m.) memorandumą dėl bendrų pastangų rūpinantis akademinio jaunimo dvasiniu ugdymu.

VDU kapelionas kunigas Rastislavas Dluhý C.Ss.R

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune