Lietuvos „Caritas“ surengė Praktinio gerumo dieną Kaune (2012 12 13)
Paskelbta: 2012-12-12 21:39:50

Artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis vis dažniau susimąstome, kaip praleidome praėjusius metus. Ar jie buvo prasmingi, ar dalijomės gėriu su kitais? Lietuvos Caritas Slaugos ir globos namuose skyriaus darbuotojai ir savanoriai pakvietė visus prieš Kalėdas susiburti ir kartu atlikti dar vieną gerą darbą – dalyvauti Praktinio gerumo dienoje.

Gruodžio 13 dieną, ketvirtadienį, kiekvienas buvo pakviestas tapti savanoriu vienai dienai. Renginio tikslas – padėti projekto globojamiems seneliams pasiruošti šventėms: savanoriai ketino padėti namų ruošoje, pasidalyti šventine nuotaika, įkvėpti žmonėms tikėjimo ir vilties.

Praktinio gerumos dienos prieš didžiąsias metų šventes organizuojamos jau penktus metus. Dauguma jos dalyvių – studentai, vyresniųjų klasių moksleiviai. Renginio organizatoriai pažymi, kad amžiaus skirtumas tarp savanorių ir lankomųjų skatina kartų kontaktą, padeda aktyviau kovoti su senų ir vienišų bendruomenės narių socialine izoliacija ir atskirtimi.

Lietuvos Caritas ir Slaugos ir globos namuose skyrius savo veikla siekia sutelkti bendruomenę savanoriškai pagalbai seniems, vienišiems ir sergantiems žmonėms. Kiekvienais metais vien tik Kauno mieste įvairiapusė pagalba suteikiama beveik dviems šimtams vyresnio amžiaus sergantiems asmenims ar jų šeimos nariams.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune