Tradicinis „Skersvėjis“ Kauno kunigų seminarijoje (2013 02 12)
Paskelbta: 2013-02-14 19:35:17

Fotografijos Kauno kunigų seminarijos

 

Vasario 12 dieną Kauno kunigų seminarijoje siautė tradicinis „Skersvėjis“. Tai tradicinis Kauno kunigų seminarijos renginys, skirtas Užgavėnėms. Jo metu seminaristai ir vadovybė prisimena linksmiausius bendruomenę vienaip ar kitaip palietusius įvykius. Paprastai kiekvienais metais „Skersvėjo“ tema būna kitokia: seminarijoje jau lankėsi ir „ugniagesiai“, ir „policininkai“, čia taip pat buvo įkurtas senovės miestas.

Įprasta, kad renginį organizuoja ketvirtas kursas. Tad didžioji šiųmetės šventės darbų našta teko vieninteliam ketvirtojo kurso atstovui Andriui Končiui. Jis ankstų antradienio rytmetį seminaristus ir vadovybę pakvietė dalyvauti torto valgymo konkurse. Vėliau vadovybės nariai turėjo dalyvauti aktorių kino filmui „Vienas namuose 2013“ atrankoje. Tačiau nė vienas nebuvo pakviestas atstovauti seminarijai šiame „televizijos projekte“. Vakare susirinkusiems buvo pristatytas naujausias KKS filmas „Vienas namuose 2013“.

Į seminarijos patalpose įsikūrusį kino teatrą „Forum klierikas“ viena po kitos raudonu kilimu žengė „kviestinės žvaigždės“: ganytojai, dėstytojai, vadovybė, na, ir žinoma, patys seminaristai. Salės prieigose buvo galima įsigyti būtinų kino seansui atributų – kolos ir spragėsių. Premjeros pradžioje buvo paskelbtos specialios nominacijos, skirtos labiausiai nusipelniusioms „žvaigždėms“ pagerbti.

Filmo premjerą stebėjo visa seminarijos bendruomenė. Kaip ir įprasta šiuolaikiniame pasaulyje, ilgai laukto filmo premjera, o kartu ir visa Užgavėnių šventė baigta fejerverkų lietumi Kauno pilies pašonėje.

Nerijus Pipiras,
Kauno kunigų seminarijos klierikas

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune