Šv. Kazimiero, pirmojo Lietuvos globėjo, iškilmė arkikatedroje (2013 03 04)
Paskelbta: 2013-03-04 15:01:17

Kovo 4-ąją, minint šv. Kazimierą, pirmąjį Lietuvos globėją, Kauno arkikatedroje bazilikoje 10 val. buvo aukojamos šv. Mišios. Jų liturgijai vadovavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ, koncelebravo arkivyskupijos kurijos kancleris mons. Adolfas Grušas.

Susirinkusią bendruomenę pasveikinęs arkivyskupas S. Tamkevičius priminė visų krikščionių pašaukimą į šventumą, paragino prašyti Viešpaties pagalbos įvykdyti šį savo pašaukimą, be to, padėti vieni kitiems tapti šventiems.

Homiliją pasakęs mons. A. Grušas atkreipė dėmesį, jog šv. Kazimieras yra ir mūsų laikų švyturys. Šventasis mums yra pavyzdys, jog bet kokiomis sąlygomis galima atsiverti Dievo meilei, įsileisti ją į savo gyvenimą, o paskui perduoti ją kitiems.

-------

Šventasis Kazimieras ( žr. išsamiau >>) gimė Krokuvoje 1458 m., mirė Gardine nuo džiovos 1484 m. Žemiškieji palaikai ilsisi Vilniaus arkikatedros Šv. Kazimiero koplyčioje. Karalaičio Kazimiero gyvenimas pasižymėjo ypatingu pamaldumu, atgaila, skaistumu, meile vargšams.

Šventuoju paskelbtas 1602 m. Nuo 1636 metų šv. Kazimieras yra Lietuvos globėjas. Nuo 1948 m. – pasaulio lietuvių jaunimo globėjas.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune