Popiežiaus ypatingojo pasiuntinio, Krokuvos arkivyskupo kardinolo Stanisławo Dziwiszo susitikimas su miesto jaunimu Gerojo Ganytojo parapijoje (2013 05 05)
Paskelbta: 2013-04-25 18:47:25

Gegužės 5 dieną, sekmadienį, 17 valandą, pasibaigus iškilmėms (žr. išsamią programą >>) Kauno arkikatedroje bazilikoje, minint arkikatedros 600 metų jubiliejų bei palaimintojo Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje 20-metį, Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčioje rengiamos Dievo žodžio pamaldos ir popiežiaus ypatingojo pasiuntinio, Krokuvos arkivyskupo kardinolo Stanisławo Dziwiszo susitikimas su parapijos ir miesto jaunimu.

Į šias pamaldas yra kviečiami visi tikintieji. Kardinolą Lietuvos tikintieji gerai prisimena kaip buvusį artimiausią popiežiaus Jono Pauliaus II bendradarbį bei asmeninį sekretorių. Jo Eminencija Krokuvos kardinolas 2012 metais Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčiai dovanojo Jono Pauliaus II kraujo relikviją, kuri saugoma ir gerbiama parapijos klebono rūpesčiu įrengtame pirmajame Lietuvoje palaimintajam skirtame relikvijoriuje. Dievo žodžio liturgijos pabaigoje bus kalbama Palaimintojo litanija ir suteiktas iškilmingas palaiminimas Jono Pauliaus II kraujo relikvija.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune