Pasaulinė Švč. Sakramento adoracija su vaikais Kaune (2013 10 04)
Paskelbta: 2013-10-04 17:11:19

Fotografijos Marijos Stanulytės

Fotografija Marijos Stanulytės

Spalio 4 d., per šv. Pranciškų, milijonas pasaulio vaikų dalyvavo Švč. Sakramento adoracijos valandoje už popiežių Pranciškų, kunigus, savo ir viso pasaulio šeimas. Šioje adoracijos valandoje dalyvavo ir Lietuvos vaikai.

Kauno arkivyskupijoje vaikai garbino Eucharistinį Jėzų su tėveliais, katechetais susirinkdami į adoracijos valandą Kaune, Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje, Šiluvoje, Švč. M. Marijos Gimimo bazilikoje, bei Jurbarke, Švč. Trejybės bažnyčioje.

Per 100 vaikų – nuo mažylių ant tėvelių rankų iki paauglių – buvo Kaune, Seminarijos bažnyčioje, kur 15 val. arkivyskupijos augziliaras vysk. Kęstutis Kėvalas vedė Švč. Sakramento adoracijos valandėlę. Vyskupui talkino Kauno kunigų seminarijos klierikai bei seserys benediktinės.

Fotografija Marijos Stanulytės

Vaikai altoriaus artumoje buvo padrąsinti tyliam pašnekesiui su Eucharistiniu Jėzumi, kartu meldėsi Rožinio slėpinį apie Eucharistijos įsteigimą, klausėsi Evangelijos skaitinio, giedojo, o valandėlę baigė su uždegtomis žvakelėmis rankose. Vaikai garsiai ir nuoširdžiai sakė savo maldavimus visai paprastomis, tačiau ne tik jų vaikiškame, bet ir suaugusiųjų pasaulyje svarbiomis intencijomis: už tėvelius, broliukus, sesutes, jų sveikatą, visus žmones, kad nebūtų karų ir gražiajame Dievo pasaulyje viešpatautų taika ir meilė.

  Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune