Kūčių vakarienė Caritas „Sriubos“ valgykloje (2013 12 24)
Paskelbta: 2013-12-24 12:11:19

Gruodžio 24 d. rytmetį, 10 ir 12 val., beveik 400 Kauno I dekanato Caritas „Sriubos“ valgyklos lankytojų sėdo prie jiems parengto Kūčių stalo drauge su arkivyskupijos ganytojais, Caritas darbuotojais bei miesto valdžios žmonėmis.

Su „Sriubos“ valgyklos lankytojais, meilės stokojančiais, išgyvenančiais fizinį ir dvasinį nepriteklių, pasidalyti džiaugsmo ir vilties žinia, kurią kiekvienam žmogui dovanoja šiąnakt dievišku Kūdikiu į pasaulį nužengsiantis Viešpats, atvyko Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ, vyskupas augziliaras Kęstutis Kėvalas, Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, Lietuvos Caritas generalinė direktorė Janina Kukauskienė, arkivyskupijos Caritas direktorius kun. Virginijus Birjotas, reikalų vedėja ses. Viktorija Maknauskaitė SJE, I dekanato Caritas vadovė Onutė Virbašiūtė, Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Vytenis Vaškelis.

Solidarumu ir atjauta su vargstančiais miesto gyventojais pasidalijo čia atvykdami meras Andrius Kupčinskas, patarėjas Zenonas Abramavičius, pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, LR Seimo narys Kazimieras Starkevičius, savivaldybės Tarybos narė Loreta Kudarienė, administracijos direktorė Edita Gudišauskienė, Žaliakalnio bei Dainavos seniūnijų seniūnai bei grupė kitų socialinės rūpybos srityje dirbančių žmonių.

Arkivyskupas palaimino Kūčių stalą, drauge su savo pagalbininku vysk. Kęstučiu padalijo kalėdaičius, palinkėjo šventinio džiaugsmo, ramybės parnešti į savo aplinką, savo artimiesiems. Žodį taręs miesto meras linkėjo, kad ateinančiais metais visų gyvenime būtų daugiau šviesos, grožio, tarpusavio draugiškumo.

Kūčių vakarienę paruošė kasdien varguolius šiltais pietumis maitinančios „Sriubos“ valgyklos darbuotojos, talkino Caritas savanoriai.

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune