Katalikų teologijos fakulteto studentų pažintinė išvyka į Vilnių (2014 04 04)
Paskelbta: 2014-04-09 12:28:56

Grupė VDU KTF studentų balandžio 4 d. išsiruošė į Vilnių patirti teologinių nuotykių „įvykio vietoje“. Studijos Katalikų teologijos fakultete neapsiriboja vien sėdėjimu auditorijose.

Studentai apsilankė Lietuvos Biblijos draugijos būstinėje. LBD komanda, pradžiuginta netikėto vizito, noriai pasakojo apie vykdomus Biblijos leidybos bei edukacinius projektus, parodė įvairiomis kalbomis parengtų Biblijos leidimų. Studentai įsigijo originalo – graikų - kalba išleistų Naujojo Testamento knygų. Grįžti į Šventojo Rašto bei graikų kalbos paskaitas bus dar smagiau!

Kita stotelė – Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje. Solidi ekspozicija bei įtraukiantis gidės pasakojimas sužavėjo visus. Galėjome įsivaizduoti LDK didikus, užsakančius bažnyčioms dovanų liturginius indus pas to meto geriausius auksakalius, apžiūrėti įspūdingas monstrancijas bei relikvijorius, išvysti rankomis siuvinėtus senovinius arnotus. Paaiškėjo, jog tiek meistrai, tiek užsakovai buvo puikūs teologai, gebėję simboliais bei vaizdiniais perteikti subtiliausias teologines prasmes. Yra į ką lygiuotis.

Galutinis ir pagrindinis kelionės tikslas buvo neseniai Vilniuje įsikūręs Krizinio nėštumo centras. Centro konsultantė ir bendraautorė Laima papasakojo apie centro idėjos gimimą ir kasdienybę, su kuria susiduria darbuotojos ir savanorės. Pagalbos kreipiasi daug moterų: tiek nutraukusių nėštumą ir nebepajėgiančių gyventi su šiuo skausmu, tiek neplanuotai pastojusių ir ieškančių sprendimo savo sudėtingoje situacijoje. Klausėme, kaip geriausia padėti moterims, atsidūrusioms tokiose kryžkelėse, ir kaip galėtume puoselėti gyvybei palankią aplinką Lietuvoje. Sužinojome, jog aborto auka neretai tampa trečia ar ketvirta šeimoje(!) užsimezgusi gyvybė, nes tėvai planavo tik du vaikus. Vis dėlto dažniausiai centre apsilanko moterys, gyvenančios partnerystėje arba vadinamojoje „bandomojoje santuokoje“. Tokia tad „bandymo“ kaina...

KTF studentai, mėgaudamiesi teologijos, filosofijos bei pedagogikos studijomis, yra neabejingi visuomenėje vykstantiems procesams, ypač tiems, kurie kėsinasi į žmogiškąjį orumą. Tikintis žmogus yra pašauktas dėl šio orumo kovoti. Išsilavinimas teikia šiai kovai svarbius ginklus.

Į paskaitas sugrįžome su naujomis mintimis ir nusiteikimais. Tokių susitikimų bus ir daugiau!
 

Gabrielė Barčkutė,
VDU studentų sielovados koordinatorė
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune