Pasaulio jaunimo dienų kryžius Kaune (2014 07 21–23)
Paskelbta: 2014-07-23 16:48:36

Fotografijos KAJC

Liepos 12–26 d. per Lietuvos vyskupijas ir parapijas keliauja Pasaulio jaunimo dienų kryžius. Tikintis jaunimas buriasi aplink šv. Jono Pauliaus II pasaulio jaunimui per 1984–ųjų, Jubiliejinių Išganymo metų Velykas dovanotą kryžių, kuris jau antrąkart lankosi Lietuvoje. Tuomet popiežius sakė: „Mano mielieji jaunuoliai, baigiantis Šventiesiems Metams aš patikiu jums šių metų ženklą: Kristaus Kryžių! Neškite Jį per pasaulį kaip Kristaus meilės žmonijai ženklą ir skelbkite kiekvienam, kad tik Kristaus mirtyje ir prisikėlime galime rasti išgelbėjimą ir išganymą.“ Nuo tada Kryžius tapo Pasaulio jaunimo dienų simboliu. Kartu su kryžiumi keliauja Šv. Mergelės Marijos ikona.

Liepos 21 d. PJD kryžius atkeliavo į Kauno arkivyskupiją. Pavakare nuo Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro procesija buvo atneštas į Kauno arkikatedrą baziliką, kryžių nešė ir lydėjo jaunimas su giesmėmis.

Arkikatedroje buvo aukojamos šv. Mišios už jaunimą, vėliau buvo Kryžiaus pagerbimo apeigos, ir kiekvienas jaunas žmogus galėjo ateiti ir pabučiuoti kryžių. Nemažai jaunų žmonių dalyvavo adoracijoje ir Sutaikinimo pamaldose, jaunimas grojo ir šlovino giesmėmis bei skaitė Šventojo Rašto ištraukas.

PJD kryžius Kauno arkikatedroje bazilikoje bus iki liepos 23 d. Kiekvienas tikintysis dar turi unikalią galimybę ateiti prisiliesti prie šio kryžiaus ir jį pagarbinti. Toliau kryžiaus kelionė tęsis Telšių vyskupijoje.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune