Kauno I dekanato kunigų išvažiuojamoji konferencija (2014 10 27)
Paskelbta: 2014-10-29 11:02:39

Spalio 27 d., pirmadienio rytą, Kauno I dekanato dvasininkų grupė nuo paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios išvyko į Klaipėdą. Išvažiuojamąją kunigų konferenciją organizavo dekanas mons. Vytautas Grigaravičius. Kelionės tikslas – pažinti mūsų tėvynę Lietuvą ir stiprinti kunigiškąją tarpusavio bendrystę.

Pirmiausia kunigai lankėsi VŠĮ Šv. Pranciškaus onkologijos centre, kur atvykusius dvasininkus pasitiko kun. Benediktas Jurčys OFM. Jis supažindino su Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios ir Onkologijos centro istorija, aprodė vienuolyno patalpas.

Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė išsamiai pristatė centro veiklą bei onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems teikiamas dvasines, psichologines, socialines paslaugas. Kun. Benediktas OFM ir A. Kerpytė išsamiai ir nuoširdžiai atsakė į visus kunigams iškilusius klausimus.

Po bendrų pietų kunigai vyko į Lietuvos karines jūrų pajėgas, lankėsi karo laivų flotilės laivuose „Aukštaitis“, „Sėlis“, „Skalvis“.

Vėliau kelionės maršrutas tęsėsi į Klaipėdos Taikos Karalienės bažnyčią, kunigai buvo supažindinti su jos istorija.

Kelionę vainikavo Eucharistijos šventimas Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje ir bendra Rožinio malda su visais šv. Mišiose dalyvavusiais tikinčiaisiais.

Kunigai džiaugėsi galimybe pažinti Lietuvą bei stiprinti kunigiškosios bendrystės dvasią.

Kauno I dekanato informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune