Krikščioniškuose gimdymo namuose atidaryta koplytėlė (2014 12 19)
Paskelbta: 2014-12-22 13:58:14

Fotografijos Respublikinės Kauno ligoninės

Fotografija Respublikinės Kauno ligoninės

Dvidešimties metų veiklos sukaktį mininčiuose Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose penktadienį duris atvėrė ir tikinčiuosius į maldą pakvietė naujai įrengta koplytėlė.

Koplytėlę pašventinęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius suteikė jai Švento Juozapo vardą. Arkivyskupas linkėjo medikams nepamiršti, jog šis šventasis visada bus Krikščioniškųjų gimdymo namų globėjas ir kad su jo palaima gimdymo namuose dirbantys gydytojai būtų žmogiškosios gyvybės gynėjais ir ugdytojais.

Ne tik ramių šv. Kalėdų bei artėjančių Naujųjų metų, bet ir priimti daugiau naujagimių šių namų bendruomenei taip pat linkėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. „Linkiu, kad artėjančios šv. Kalėdos ir Naujieji metai būtų ramūs ir jaukūs. O gimdymo namams norėčiau palinkėti, jog čia gimtų dar daugiau vaikų, nes to reikia ir visam miestui“, - kalbėjo meras.

Fotografija Respublikinės Kauno ligoninės

Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius doc. dr. Linas Vitkus apgailestavo, jog iki šiol gimdymo namuose nebuvo koplytėlės, nors pats pavadinimas – Krikščioniškieji gimdymo namai – suponuoja, jog ji čia turėtų būti.

Fotografija Respublikinės Kauno ligoninės

 „Šiemet mes minime gražų Krikščioniškųjų gimdymo namų veiklos 20-metį. Manau, jog koplytėlė yra puiki dovana veiklos jubiliejaus proga. Džiaugiuosi, jog gimdymas šiuose namuose kai kurioms lietuvių šeimoms jau tapo iš kartos į kartą perduodama tradicija: čia gimdė mamos, o dabar gimdo jų dukros“, – teigė doc. dr. Linas Vitkus, džiaugdamasis, jog nuo dabar šie gimdymo namai jau turės koplyčią.

-----------
Apie Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškuosius namus

Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gimsta kas šeštas kaunietis. Per metus čia į pasaulį ateina iki 1000 vaikų;
Prieš 10 metų gimdymo namams pirmiesiems Kauno apskrityje buvo suteiktas Naujagimiams palankios ligoninės vardas;

jau penktus metus Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose veikiančiame „Motinystės centre“ vyksta įvairūs užsiėmimai, kuriuose nėščiąsias specialistai ruošia būsimam gimdymui, atsako į visus iškylančius klausimus apie gimdymą ir naujagimio priežiūrą.

Rima Juciutė,
Respublikinės Kauno ligoninės Ryšių su visuomene specialistė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune