Arkivyskupijos Šeimos centro programos „Pažink save“ jaunieji savanoriai svečiavosi Telšių vyskupijoje (2015 01 09–11)
Paskelbta: 2015-01-14 18:08:36

Sausio 9–11 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centro programos „Pažink save“ komanda svečiavosi Kretingos r., Laukžemės kaime, kur vyko lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programos „Pažink save“ seminaras. Savanorius iš Kauno pakvietė Kretingos pranciškoniškasis jaunimas. Visoje savaitgalio programoje dalyvavo ir du broliai pranciškonai: kun. Antanas Blužas OFM ir brolis Carlo OFM. Visą laiką jautėme didžiulį jų palaikymą, gera buvo stebėti, kaip broliai geba suburti aplink save jaunimą ir būti jų draugais.

Tiek dalyviai, tiek savanoriai buvo svetingai sutikti Laukžemės Šv. apaštalo Andriejaus parapijos namuose. Atvyko 26 dalyviai iš įvairių Kretingos rajono vietų, Palangos, Klaipėdos ir 9 savanoriai iš Kauno. Seminaro vedėjai labai džiaugėsi atvirais bei nuoširdžiais dalyviais, kurie noriai ir spindinčiomis akimis klausėsi jų vedamų užsiėmimų. Savaitgalio programą sudarė 10 temų: „Aš“, „Vertybės“, „Šeima“, „Jie ir jos“, „Ar tai meilė?“, „Kodėl verta laukti?“, „Tu vertas daugiau“, „Kelias į santuoką“, „Gyvybė“, „Vaisingumas“. Visą savaitgalį lydėjo malda, o trijų dienų programa pabaigta šv. Mišiomis Šv. apaštalo Andriejaus bažnyčioje.

Savaitgalis Kretingos jaunimui vyko su viltimi, kad ateityje ir Telšių vyskupijoje pradės veikti Šeimos centrų sukurta programa jaunimui „Pažink save“.

Keletas atsiliepimų:
„Patiko visa pateikta informacija. Gerą įspūdį paliko trumpi filmukai. Jie leido įdėmiai įsiklausyti į temą. Patiko darbas grupelėse, bendros diskusijos“ (vaikinas, 18 metų).
„Patiko, kad jauni žmonės dalijasi ne tik savo, bet ir kitų patirtimis. Patiko temos, nes jos jau šiais laikais yra opi problema viso pasaulio ir būtent jūs (!) padėjote susivokti ir viską permąstyti iš naujo. Būtų pravartu kalbėti apie savižudybes, nes tai didelė Lietuvos problema” (mergina, 18 metų).
„Man patiko savanorių pasakojimas. Informacija buvo pateikta rišliai, suprantamai su nuoširdumu ir atvirumu, kuris manau palietė ne vieną“ (vaikinas, 18 metų).
„Įdomu buvo sužinoti apie dvasinį skaistumą, pornografijos įtaką, moters vaisingumą ir kontraceptikų padarinius. Reiktų duoti daugiau laiko jaunimui po seminarų pabendrauti ir padiskutuoti apie išgirstas temas“ (mergina, 15 metų).
„Buvo labai naudinga info apie šeimos planavimą. Taip pat labai patiko paskaita apie meilę . Viskas buvo naudinga ir džiaugiuosi čia atvykusi. Daugiau norėčiau išgirsti apie patį santuokinį gyvenimą, jame kylančius iššūkius“ (mergina, 17 metų).

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune