Moksleivių darbų parodos „Kviečiu į Jėzaus gimtadienį“ uždarymas (2015 01 23)
Paskelbta: 2015-01-26 16:13:43

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Sausio 23 d. Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro salėje vyko arkivyskupijos švietimo įstaigų mokinių piešinių parodos „Kviečiu į Jėzaus gimtadienį“ uždarymas. Atėjusieji džiaugėsi 28 darbais, kuriais vaikai kvietė savo parapijų žmones į Kalėdų Mišias.

Susitikimo pradžioje muzikiniais kūriniais džiugino Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokiniai Rūta Kabišiūtė, Simonas Venskūnas, Justinas Gervė, Valentinas Rezničenko ir Liutauras Ivkovas, vėliau tikybos mokytoja, Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos seserų tarnaičių kongregacijos sesuo Rima Pūžaitė dalijosi pranešimu „Kalėdinio laikotarpio svarba vaiko gyvenime“.

Lektorė sakė jog Kalėdos yra gražiausia metų šventė ir vaikams, ir šeimoms. Gruodžio 25 dieną pasaulio įvykių ir Bažnyčios gyvenimo centre yra Kūdikis, gimstantis išgelbėti pasaulio. Vaikai džiaugiasi, matydami ėdžiose gulintį Kūdikėlį. Vaikams Kūdikėlis Jėzus yra vienas iš jų. Be to, Juozapo ir Marijos šeimos istorija yra labai panaši į šių laikų šeimų istorijas – kai kurioms jų tenka bėgti iš savo namų, emigruoti, kai sunkiai uždirbami pinigai pragyventi.

Ses. Rima išskyrė tris svarbius dalykus, padedančius vaikams ir jaunimui giliau išgyventi Kalėdas. Tai šventės laukimas ir šventimas; Šventojo Rašto skaitymas ir istorijų pasakojimas; konkretūs meilės darbai.

Adventas – tai laukimas, kai mokomės maldos ramybės ir gerumo. Italai Adventą vadina „Tempo forte“ – „stiprus laikas“, ir tas laikas yra išskirtinis Bažnyčios liturginiame gyvenime. Vaikai mielai meldžiasi vieni už kitus, stengiasi būti švelnūs vieni kitiems, kabina ant eglutės gerus pasiryžimus.

Kalėdų šventę sudaro penki elementai: malda, bendravimas, valgis, apranga ir poilsis. Konkretūs meilės ir gerumo darbai, eglutės puošimas, namų tvarkymas, valgio ruošimas ir dovanėlių gaminimas – tai reikia leisti vaikams daryti, būti dalyviais, o ne stebėtojais. Kiekvienam yra malonu būti aktyviu organizatoriumi, dalyviu. Tai galioja ne tik šeimos, bet ir parapijos gyvenime.

Per Kalėdas visa šeima kartu meldžiasi, eina į šv. Mišias, daugiau bendrauja, pasipuošę susėda prie šventinio stalo. Tai nuostabaus poilsio laikas. O vaikams jis sutampa su atostogomis. Jėzaus gimimo istorijos pasakojimas bei Šventojo Rašto skaitymas padeda vaikams labiau suprasti šios šventės prasmę. Jauni žmonės yra dėkingi suaugusiems, kurie nepamiršta to padaryti.

Savo pasidalijimą ses. Rima Pūžaitė baigė drąsindama susirinkusius atrasti džiaugsmą ir mažų dalykų prasmę.

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro
 

Irena Puodžiukaitė,
Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro koordinatorė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune